Ako želite ove godine da napravite nešto drugačije mi vam predlažemo da isprobate uskršnja gnezda. Ovi prelepi kolači se jednostavno prave i to od ovsenih pahuljica i čokolade.
Sastojci:
- 150 g ovsenih pahuljica
- 150 g šećera
- 60 g putera
- 100 ml mleka
- 2 kašičice kakaoa
- 10 g vanilin šećera
- 100 g putera od kikirikija
- 100 g čokolade
- 30 g suvog grožđa
- 30 g oraha
Pripremite smesu Istopite puter u šerpi, pa sipajte mleko i dodajte šećer, kakao i vanilin šećer. Kuvajte dok ne krene da ključa, a za to vreme neprestano mešajte. Sklonite šerpu sa vatre, dodajte puter od kikirikija i dobro promešajte. Sipajte ovsene pahuljice i ponovo mešajte dok ne postane glatko.
Napravite gnezda Dobijenu smesu podelite na 6 jednakih delova i oblikujte loptice. Ostavite ih da se malo ohlade, nekih 5 minuta. Zatim prstima lagano pritiskajte loptice da se formiraju gnezda. Treba da napravite udubljenja u sredini. Poređajte na tacnu i ostavite u frižideru sat vremena.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.