Sladokusci, ovo je za vas: Torta sa breskvama i slatkom pavlakom
Za ovu tortu ne morate da uključujete rernu.
Potrebno je:
2 pakovanja piškota
800 gr voća ( breskva kajsija nektarina )
50 gr suvog groždja
200 ml slatke pavlake
1 puding od slatke pavlake
3 štangle bele čokolade
300 ml mleka
1 kašika šećera
1 želatin od 10 gr
Priprema:
Skuvati puding u mleku sa šećerom pa dodati belu čokoladu da se istopi. Sve prohladiti. Želatin potopiti u 4-5 kašika hladne vode, pa kad nabubri zagrejati da se lepo istopi i prohladiti i izmešati sa sa pudingom.
Ubaciti suvo groždje koje ste potopili u malo ruma ili vanile. Slatku pavlaku umutiti pa i nju izmešati sa pudingom polako sa mikserom.
Krema je malo ređa ali tako treba ona će se u frižideru stegnuti. Pleh 20×20 cm obložiti prozirnom folijom pa na dno poredjati piškote u razmaku koje ste malo provukli kroz toplo mleko.
Preko piškota sipajte 1/3 kreme rasporediti pa na nju poređati u razmacima kriške breskvi i kajsija koje ste prethodno oljuštili.
Preko sipati kremu pa voće, pa kremu i piškote. Sve izravnati pokriti i ostaviti u frižideru 2-3 sata da se dobro ohladi. Najbolje premo noći.
Tortu okrenuti na tacnu i ukrasiti po želji..
Može šlag!
Izvor: bakina kuhinja