Savršena letnja poslastica: Zapečene BRESKVE SA SLADOLEDOM OD VANILE (RECEPT)
Ovo je savršena poslastica za vrele julske dane, budući da je sezona breskvi i nektarina u punom jeku. Kombinujte ih sa sladoledom, medom i puterom za rapsodiju ukusa.
Biće vam potrebno svega pola sata vremena, nekoliko breskvi ili nektarina, sladoled od vanile i rerna.
Pogledajte uputstvo i uverite se koliko se lako spremaju, oduševićete se ovim receptom.
Potrebni sastojci:
- 4 breskve
- Puter
- Med
- Sladoled od vanile
Priprema:
Upalite rernu na 180oC. Breskve operite, presecite na pola i uklonite koštice.
Smestite polovine breskve na dno poleha, presečenom stranom na gore.
Na svaku polovinu stavite po kockicu putera i prelijte ih medom.
Ubacite u rernu i pecite dvadesetak minuta - dok breskve ne omekšaju, puter se ne otopi i med se ne karamelizuje.
Poslužite toplo sa kuglom sladoleda od vanile i pečenim listićima badema. Ljubitelji cimeta ga mogu posuti preko meda, ili ga dodati nakon što breskve izvadite iz rerne.
Prijatno!
Izvor: Mogujatosama.rs