Savršena letnja poslastica: Zapečene BRESKVE SA SLADOLEDOM OD VANILE (RECEPT)

Ovo je savršena poslastica za vrele julske dane, budući da je sezona breskvi i nektarina u punom jeku. Kombinujte ih sa sladoledom, medom i puterom za rapsodiju ukusa.

Foto: Elena Veselova / Shutterstock
Foto: Elena Veselova / Shutterstock
.

Biće vam potrebno svega pola sata vremena, nekoliko breskvi ili nektarina, sladoled od vanile i rerna.

Pogledajte uputstvo i uverite se koliko se lako spremaju, oduševićete se ovim receptom.

Potrebni sastojci:

- 4 breskve
- Puter
- Med
- Sladoled od vanile

Priprema:

Upalite rernu na 180oC. Breskve operite, presecite na pola i uklonite koštice.

Smestite polovine breskve na dno poleha, presečenom stranom na gore.

Na svaku polovinu stavite po kockicu putera i prelijte ih medom.

Ubacite u rernu i pecite dvadesetak minuta - dok breskve ne omekšaju, puter se ne otopi i med se ne karamelizuje.

Poslužite toplo sa kuglom sladoleda od vanile i pečenim listićima badema. Ljubitelji cimeta ga mogu posuti preko meda, ili ga dodati nakon što breskve izvadite iz rerne.

Prijatno!

Izvor: Mogujatosama.rs