OVA pravila u kuvanju KUVARI ŽELE DA ZABORAVITE!

Osrednje kuvarice teško da mogu da naprave ukusno jelo bez da slede recept od početka do kraja i prdržavaju se svega napisanog. Međutim, prema rečima kuvara, ovo je verovatno i najveća greška koju pravimo.

Ilustracija, foto: Depositphotos/TheVisualsYouNeed
Ilustracija, foto: Depositphotos/TheVisualsYouNeed
.

Kuvanje nije poslastičarstvo da biste tačno odvagali svaki sastojak. Ovde možete lakše prekršiti klasična pravila i to uz blagoslov stručnjaka, a sve to za opšte dobro vašeg nepca.

Postoji nekoliko stvari koje kuvari žele da zaboravimo i ne primenjujemo prilikom kuvanja:

Potopite pirinač

Stručnjaci kažu da je veoma važno potopiti pirinač 20 minuta pre kuvanja. Suprotno uverenjima mnogih ljudi, dobro je to učiniti jer se skuva za manje vremena i tekstura je mekša.

Ne preterujte sa pečenjem slatkiša

Mnogo puta ostavljamo desert malo duže nego što bi trebalo u rerni. Ali prema rečima poslastičara. tortu je bolje izvaditi nekoliko minuta ranije, kako se ne bi osušila. Na kraju krajeva, ako viljuškom probušite testo i ona izađe čista, znači da su kolač ili torta spremni.

Previše začina

Obično čujemo da ne bi trebalo preterivati sa mnogim začinima i biljem. Ako želite da se hranite zdravije, onda morate da budete „škrti“ sa količinama. Ako i dalje želite da pojedete nešto što će vas podsećati na jela iz vašeg omiljenog restorana, budite mnogo izdašniji sa količinama začina u vašim jelima. Da, mislimo na sirće, vino, senf, origano, kari i bilo šta drugo što ubacite u svoje jelo.

Ne preterujte sa belim lukom u kuvanju

Zašto da ne? Ako je to ukus koji volite, dodajte više od onoga što recept kaže. Ako govorimo konkretno o belom luku, znate da je veoma dobar za zdravlje vašeg srca.