IDEALNA IDEJA za doručak ili večeru: Hrskave kiflice po bakinom receptu

Iz bakine kuhinje ovoga jutra stiže recept za hrskave kiflice, koje možete napraviti slane ili slatke.

Foto: Yuriy Golub/Shutterstock
Foto: Yuriy Golub/Shutterstock
.

Potrebno je:

20 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
300 ml. mleka
1 jaje
550 gr brašna
50 ml maslinovog ulja

slatke:

100 gr ml oraha
100 gr ml. plazme
šećer za orahe

slane:

150 gr mekšeg sira
1 žumance

Priprema.

Izmrviti kvasac u malo mleka dodati kašičicu šećera pa kad zapeni sipati u vanglicu . Dodati jaje, ostatak mleka, brašno isoli i zamesiti mekše testo. Obraditi da bude glatko pa pokriti folijom i krpom da se udvostruči.

Istresti na sto koji smo pobrašnjivili pa podeliti na 6 loptica obraditi pa ostaviti 5-6 minuta da odmori pokriveno,

Svaku razviti kao tanjir, namazati maslinovom uljem i poklapati jednu preko druge zadnja se ne maže. Rukana rastanjiti pa polako oklagijom. Iseći na kvadratiće. Donji deo malo poseckati valjkom ili nožićem.

U orahe dodati šečer po želji i plazmu pa izmešati. Savljati u kvadratiće gornji deo orah i uviti. Redkjati u podmaza plej. Premazati uljem pa kad porastu peći na 200C oko 300 minuta, piše Magazin Novosti.