Zaboravite na DŽAKOVE! Ove namirnice se kupuju samo u MALIM pakovanjima

Da li zaista kupovinom velikih pakovanja štedite novac?

.

Neke namirnice je ipak ekonomičnije kupovati u manjim pakovanjima ako želite da uštedite jer se brzo kvare!

Evo o kojim je namirnicama reč…

1. Orašasti plodovi i semenke

I semenke i orašasti plodovi sadrže mnogo zdravih, nezasićenih masnoća. Činjenica je da se namirnice koje sadrže masnoće brzo pokvare. Ove namirnice trebalo bi da držite u hermetički zatvorenim činijama na hladnom i tamnom mestu, ali čak i ako ih čuvate na pravilan način, njihov rok trajanja je nekoliko meseci.

2. Brašno

Belo brašno bi trebalo izbegavati u ishrani kada god je moguće, barem ako ne želite da na sebe “nalepite” neželjene kilograme. Ali sada ćete dobiti još jedan razlog da brašno ne kupujete u većim količinama. Ono na sebe privlači vlagu iz okoline i brzo se kvari.

3. Kafa

Pravi ljubitelji kafe kupuju mala pakovanja jer znaju da sveže pržena kafa daje najbolji ukus. Zato se preporučuje da kupujete onoliko kafe koliko možete da potrošiti u toku nedelju dana ili dve.

4. Hleb

Nije ni potrebno naglašavati da će se hleb na vazduhu vrlo brzo stvrdnuti, čak i ako kupujete onaj koji ipak ostaje mekan nekoliko dana, u jednom trenutku će se na njemu stvoriti buđ. Hleb je svakako jedna od namirnica koju ćete najverovatnije kupovati u količinama dovoljnim za jedan dan.

Izvor: Večernji. hr