Neodoljivi mini tart

Tart možete puniti čokoladom ili voćem, ali ovog puta vam predlažemo da isprobate čarobnu vanilu! Jedan od najjednostavnijih recepata kada je reč o poslasticama…

.

Sastojci za testo:

260 grama brašna

2 kašike šećera

1 kašičica soli

120 grama maslaca naseckanog na kockice

1 jaje

2 kašike mleka

Priprema:

U blenderu (ili ručno, ali će duže trajati) izmešajte brašno, šećer, so i maslac dok ne dobijete gustu smesu, a maslac se ne razmrvi na male grudvice (veličine graška). Zatim dodajte jaje i ponovno mešajte, a po potrebi na kraju dodajte kašičicu ili dve mleka dok ne dobijete lepu smesu.

Oblikujte testo u kuglu, uvijte plastičnom folijom i stavite u frižider na 30 minuta.

Izvaljajte testo na glatkoj površini i izrežite krugove (čašom, nožem ili kalupom) koji će stati u lim za mafine. Bilo bi idealno da imate okrugle kalupe u obliku cvetića, jer će oni dati ukrasnu ivicu testu. Ako nemate, rubove doterajte pritiskom viljuške koja će napraviti šaru.

Kad rasporedite testo u posude, viljuškom probušite svaki komad na dnu 3-4 puta.

Peći u rerni na 185 stepeni 15-18 minuta dok ne dobiju zlatnu boju, izvadite i pustite da se ohlade pa puni prema želji.

Najjednostavnije punjenje možetenapraviti ako pomešate puding od vanile sa umućenom slatkom pavlakom, a zatim ih bogato ukrasite sezonskim voćem.