BEZ KONZERVANSA, NA STARINSKI NAČIN: Najbolji recept za turšiju sa karfiolom i šargarepom

U turšiju možete da stavljate koje god povrće volite: paprike, šargarepu, karfiol, celer, tikvice, zeleni paradajz...Treba samo da vodite računa o pravilnom odnosu začina i kiseline.

Turšija, foto: KarinaKlachuk/Shutterstock
Turšija, foto: KarinaKlachuk/Shutterstock
.

U nastavku pročitajte recept za klasičnu turšiju sa šargarepom i karfiolom.

Sastojci:

Za 1 veću teglu

1 manja glavica karfiola

2 šargarepe

kašika soli

kašika šećera

6 kašika sirćeta

3 struka celera

Priprema:

Povrće dobro operite i očistite. Karfiol odvojite na ružice šargarepe isecite na kružiće, a celer, zajedno sa stablom i listovima, isecite na krupnije komade. Poređajte gusto u teglu, sipejte sirće, dodajte so i šećer, pa do vrha nalijte vodom. Zatvorite dobro teglu i ostavite da se ukiseli.

Izvor: Stvarukusa