BEZ KONZERVANSA, NA STARINSKI NAČIN: Najbolji recept za turšiju sa karfiolom i šargarepom
U turšiju možete da stavljate koje god povrće volite: paprike, šargarepu, karfiol, celer, tikvice, zeleni paradajz...Treba samo da vodite računa o pravilnom odnosu začina i kiseline.
U nastavku pročitajte recept za klasičnu turšiju sa šargarepom i karfiolom.
Sastojci:
Za 1 veću teglu
1 manja glavica karfiola
2 šargarepe
kašika soli
kašika šećera
6 kašika sirćeta
3 struka celera
Priprema:
Povrće dobro operite i očistite. Karfiol odvojite na ružice šargarepe isecite na kružiće, a celer, zajedno sa stablom i listovima, isecite na krupnije komade. Poređajte gusto u teglu, sipejte sirće, dodajte so i šećer, pa do vrha nalijte vodom. Zatvorite dobro teglu i ostavite da se ukiseli.
Izvor: Stvarukusa