Pa kad se zove Jagodica bobica, ko bi joj odoleo?

Sezona jagoda je počela, a ovaj desert će vas i oduševiti i osvežiti.

Jagodinca bobica, foto: Letina kuhinja
Jagodinca bobica, foto: Letina kuhinja
.

Sastojci:

1 litar mleka

4 pudinga od vanile

6 supenih kašika šećera

1 vanilin šećer

100gr bele čokolade

250gr margarina

4 supene kašike kisele pavlake

400gr keksa

200gr jagoda

glukozni sirup

Priprema:

U litar mleka dodati pudinge, šećer i vanilicu i skuvati do željene gustite. Zatim dodati čokoladu, margarin i pavlaku. Sve sjediniti. Ubaciti i lomljeni keks. Prebaciti smesu u kalup. Ostaviti da se ohladi. Odozgo staviti jagode pa preliti glukoznim sirupom. Odneti na hladjenje. Prijatno!

.

Izvor: Letina kuhinja