Neodoljivi čoko mus

Ovo je poslastica kojom ćete oduševiti goste, ukućane, ali i sebe...

.

Sastojci:

300g čokolade sa visokim procentom kakaoa
200ml slatke pavlake
4 jaja (odvojite belanca i žumanca)
4 kašike šećera (pomešajte običan i smeđi i dobićete neverovatni šmek)
2 vanil šećera
malo mleka i komadic maslaca za topljenje čokolade

Priprema:

Čokoladu izlomite i stavite u šerpu. Prelijte mleko da pokrije dno, stavite komad maslaca i topite na pari. Pustite da se čokolada skroz otopi pa je tek onda promešajte. Kada se čokolada istopi sklonite je sa vatre i ostavite da se hladi. Umutite slatku pavlaku, a potom i sneg od belanaca. Dodajte šećer i mutite dok ne postane čvrsto. U prohlađenu čokoladu dodajte jedno po jedno žumance i dobro promešajte. Smesu prespite u jednu veću činiju i dodajte kašiku po kašiku belanaca. Isto učinite i sa slatkom pavlakom. Laganim pokretima mešate varjačom, ohladite u frižideru i poslužite uz smrznuto šumsko voće ili listiće badema.