Pileća supa kao mamina: Greje i pomaže da oporavimo telo! (RECEPT)

Pileća supica uvek okrepljuje, a tokom zimskih dana lepo greje.

Pileća supica uvek okrepljuje, foto: Depositphotos/macniak
Pileća supica uvek okrepljuje, foto: Depositphotos/macniak
.

Sastojci:

1 pile

2 glavice luka

4-5 šargarepe

3 peršuna

1 paškanat

1 manji celer

3 čena belog luka

1 kašičica bibera u zrnu

2 kašike soli

1 kašičica šećera

Priprema:

U ekspres lonac (može i običan) od 5 l staviti pile, dodajte povrće i začine i sipajte vode da prekrije sve sastojke, pa zatvoriti lonac.

Kada provri, smanjite vatru i kuvajte još ½ sata i isključite. Ako kuvate u običnom loncu onda kuvanje duže traje.

Nakon otvaranja lonca supu procedite kroz cediljku i dodajte domaću testeninu ili knedle.Za bolji ukus dodajte malo mlevenog bibera i bosiljak.

Kuvanu šargarepu i zelen sitno iseckajte i dodajte u supu.

Pre služenja u vrelu supu dodajte sitno seckan svež peršunov list.

Izvor: oklagija.rs