Zdravo i šareno: Brokoli u bešamel sosu

Zeleno i crveno, pa preliveno fantastičnim bešamelom. Isprobajte, zaista je ukusno.

Bešamel uz divno povrće, foto: Bakina kuhinja
Bešamel uz divno povrće, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

1 brokoli oko 600 gr

2 šargarepe

maslinovo ulje

1 puna kašika brašna

300 ml mleka ili vode

2 čena belog luuka

soli bibera peršunov list

Priprema:

Brokoli oprati i pokidati cvetove i blanširati možete i šargarepu. U šerpu staviti oko 50 ml ulja pa kad se ugreje ubaciti brašno i izdrobljen beli luk i propržiti.

Dodavati polako mleko i mešati žicom da ne budu grudve. Posoliti i dodati bibera. Kuvati oko 3-4 min pa skloniti sa šporeta. Brokoli i šargarepu posoliti i preliti malo uljem.

Tepsiju premazati uljem i poređati brokoli a u sredini šargarepu. Preliti bešamel sosom prodrmati i ztapeći u rerni oko 20-25 minb, na 200 stepei C Ukus neopisivo dobar.

.

Izvor: bakina kuhinja