Ko ih ne voli? Sočni mafini bez brašna

Očaravajući mafini ovog puta bez brašna. Isprobajte!

Naslikani, foto: Bakina kuhinja
Naslikani, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

3 jaja

2 šolje griza (šolje od 100 gr)

1 šolja kokosa

1 šolja šećera

1 šolja ulja

1 šplja suvog groždja

200 ml jogurta

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

korica limuna

sok limuna

1 šolja vode

Priprema:

Umutiti jaja, sa dve kašike šećera dodati griz sa praškom za pecivo, kokos, ulje, suvo groždje, koricu limuna i sve dobro izmešati.

Puniti mafini kalupe i peći na 190 stepeni C oko 30 min. Dok se kolač peče ušpinovati šečer sa vodom u koji dodajemo vanilin šećer i pola limuna kriške.

Sirup prohladiti pa kad se kolač ispeče izvaditi iz kalupa u neki sud i preliti.

Ako kalupi imaju rupice na sredini napunite voćnim džemom.

Izvor: bakina kuhinja