Najlakši recept za domaći džem od jagoda: Bez šećera i konzervansa!

Sezona je jagoda, a osim u svežem izdanju, ove crvene voćkice neodoljive su i u džemu. Donosimo recept za domaći džem od jagoda koji ne sadrži ni šećer ni konzervanse, a toliko ga je lako napraviti da će uspeti i početnicima u kuhinji!

Nikad lakše!, foto: Depositphotos/ehaurylik
Nikad lakše!, foto: Depositphotos/ehaurylik
.

Potrebno vam je:

- 1 kg jagoda
- 60 ml limunovog soka
- 3 kašičice rendane korice limuna
- 70 g meda

Priprema:

1. Očišćene jagode usitniste ili ih pasirajte, a zatim ih stavite u dublju posudu.

2. Dodajte ostale sastojke: rendanu koricu limuna, sok od limuna i med. Dobro promešajte i stavite da se kuva na srednje jakoj vatri uz često mešanje.

3. Kada je smesa dovoljno gusta, odnosno kada se pojave balončići, nakon otprilike 35 do 45 minuta kuvanja, džem je gotov i nakon hlađenja spreman za konzumaciju.

Džem čuvajte u frižideru i potrošite ga u roku od dve nedelje. S obzirom na to da ne sadrži šećer koji inače služi kao prirodni konzervans, sklon je kvarenju ako se ne drži na hladnom mestu i ne pojede u što kraćem roku, prenosi zadovoljna.hr.