Ukusno i jednostavno: Piletina na teflonu

Piletinu možete napraviti i na ovaj način.

Piletina, foto: Bakina kuhinja
Piletina, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

600 gr pilećih bataka

so

biber

granule belog luka

preliv za roštilj (soja sos)

ulje

Prilog:

2 šargarepe

mlad krompir

Priprema

Batake i karabatake očistiti od kostiju i malo izlupati. Posoliti i pobiberit.. Dodati granule belog luka, ulja i 2 kašike soja sosa i sve dobro izjednačiti.

Teflon ugrejati na srednjoj temperaturi i posle pola sata stajanja poredjati i peći.

Krompir posoliti dodati malo aleve paprike belog luka i ulja i sve izmešati.

Dodati po želji i dve šargarepe rasečene na pola.

Peći oko pola sata poklopljeno Kad se lepo zapeče sa jedne i druge strane i omekne meso je gotove.

Vaditi rešetkastom kašikom. Služiti toplo.

.

Izvor: bakina kuhinja