Posna sarma sa suvim šljivama: Isprobajte za Svetog Nikolu

Bliži se slava Sveti Nikola, pa je ovo jedan od predloga koji će obradovati vaše goste.

Isprobajte, foto: Bakina kuhinja
Isprobajte, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

1 glavica kiselog kupusa

1 glavica crnog luka

1 veća šargarepa

1 veći krompir

200 gr opranog pirinča

2 kašike ajvara

malo suvih šljiva

aleva crvena paprika

tucana paprika ljuta

biber..so

ulje

lovorov list

4-5 čena belog luka

Priprema:

Ispržiti na ulju seckan crni luk i narendanu šargarepu. U to dodati rendan krompir i pirinač. Dodati ajvar, alevu papriku, tucanu papriku biber so, i deo belog luka. Sve

izmešati.

List odvojiti od kupusa skinuti korenčiće i zavijati sarmu.

Redjati u dublju šerpu uspravno sarme u sredinu.

Staviti ostatak kupusa na kocke preko njega staviti malo ajvara, suvih šljiva i ulja i još malo belog luka.

Pobacati i preko sarme lovorov list. Naliti i krčkati oko 2,5 sata. Fantastična sarma. Prijatno uživajte

.

Izvor: bakina kuhinja