Baka Jelin recept za domaći penasti mramorni kolač!
Raj za sladokusce. Uživajte!
Potrebno je:
- 4 jajeta
- 220 gr brašna
- 150 gr maslaca
- 200 gr kisele pavlake
- 20 gr kakaa
- korica limuna
- malo ruma
- malo soli
- 150 gr šećera
- 1 prašak za pecivo
- 2 vanilin šećera
Priprema
U mikser najpre ubaciti omekšan maslac i šećer i dobro umutiti. Potom dodati jedno po jedno jaje, koricu limuna, rum, pavlaku, brašno sa praškom za pecivo malo soli i vanilin šećer. Ostaviti mikser da lagano sve izmeša. Od dobijene smese izvaditi 2 trećine a jednu trećinu ostaviti u sudu i dodati kakao.
Podmazati kalup, a na dno staviti svetli deo kašiku po kašiku, pa preko njega tamni deo, zatim svetli i tako redom. Na kraju sve dobro protresti. Peći u ugrejanoj rerni na 200 stepeni 50-60 minuta. Ohladjen izvaditi i okrenuti na tanjir i posuti šećer u prahu sa dodatkom vanilin šečera.
Izvor: Bakina kuhinja