Baka Jelin recept za domaći penasti mramorni kolač!

Raj za sladokusce. Uživajte!

Mramorni kolač, foto: Bakina kuhinja
Mramorni kolač, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

- 4 jajeta

- 220 gr brašna

- 150 gr maslaca

- 200 gr kisele pavlake

- 20 gr kakaa

- korica limuna

- malo ruma

- malo soli

- 150 gr šećera

- 1 prašak za pecivo

- 2 vanilin šećera

Priprema kolača, foto: Bakina kuhinja
Priprema kolača, foto: Bakina kuhinja
.

Priprema

U mikser najpre ubaciti omekšan maslac i šećer i dobro umutiti. Potom dodati jedno po jedno jaje, koricu limuna, rum, pavlaku, brašno sa praškom za pecivo malo soli i vanilin šećer. Ostaviti mikser da lagano sve izmeša. Od dobijene smese izvaditi 2 trećine a jednu trećinu ostaviti u sudu i dodati kakao.

Podmazati kalup, a na dno staviti svetli deo kašiku po kašiku, pa preko njega tamni deo, zatim svetli i tako redom. Na kraju sve dobro protresti. Peći u ugrejanoj rerni na 200 stepeni 50-60 minuta. Ohladjen izvaditi i okrenuti na tanjir i posuti šećer u prahu sa dodatkom vanilin šečera.

.

Izvor: Bakina kuhinja