Slojevita meka pogača sa hrskavom koricom
Dobri recepti ne moraju da budu komplikovani. Uživajte u domaćoj pogači koju možete sami da napravite!
Potrebno je:
100 ml. vode
30 gr kvasca
1 kašičica šećera
200 ml. mleka
600 gr brašna
soli
2 kašike maslinovog ulja
100 gr maslaca
Priprema
Rastopite kvasac u mlakoj vodi i dodajte šećer. Sipajte mleko, ulje, brašno i zamesite glatko testo. Ostavite da poraste pa premesite. Ponovo premesite i ostavite još malo da odmori. Podelite testo na 5-6 loptica. Svaku lopticu razviti na veličinu tepsije i premazati maslacom. Pokriti sledećom koju ste takodje namazali. Tako sve loptice sem poslednju. Ostaviti pogaču da poraste. Premazati žumancetom i posuti semenkama. Peći na 200 stepeni oko 40 min.
Izvor: Bakina kuhinja