Fantazija ukusa: Krompir i tikvice u sosu od pečuraka

Probajte krompir i tikvice zapečene u rerni na malo drugačiji način. Osetićete fantaziju ukusa i uživati u zapečenim tikvicama, prelivenim sosom od pečuraka.

Krompir i tikvice, foto: bakina kuhinja
Krompir i tikvice, foto: bakina kuhinja
.

Potrebno je:

600 gr krompira

1 šargarepa

2 manje tikvice

1 glavica crnog luka

1 paradajz

belog luka u granulama

3 kašike kukuruznog braša

2 kašike griza

začin, so

biber,

ljuta tucana paprika

malo slatke crvene paprike

peršunov list

kesica od pečuraka za gustu supu

Priprema:

Krompir, tikvice i šargarepu očistiti i iseći na kolutove. Posoliti, dodati začin. Luk i paradajz iseći na kolutove. U krompir i šargarepu i tikvice dodati biber, alevu i tucanu papriku, dodati beli luk, ulje, kukuruzno brašno i griz i sve dobro izjednačiti. Pleh podmazati i poređati krompir u pleh. Dodati luk i paradajz pa ga staviti između krompira. Kesicu sa mešavinom šampinjona razmutiti u mlakoj vodi oko 250 ml i preliti preko krompira. Još malo nauljiti, posuti peršunov list i peći na 220 stepeni Celzijusovih, oko 40 minuta.

Izvor: bakina kuhinja