Fantazija ukusa: Krompir i tikvice u sosu od pečuraka
Probajte krompir i tikvice zapečene u rerni na malo drugačiji način. Osetićete fantaziju ukusa i uživati u zapečenim tikvicama, prelivenim sosom od pečuraka.
Potrebno je:
600 gr krompira
1 šargarepa
2 manje tikvice
1 glavica crnog luka
1 paradajz
belog luka u granulama
3 kašike kukuruznog braša
2 kašike griza
začin, so
biber,
ljuta tucana paprika
malo slatke crvene paprike
peršunov list
kesica od pečuraka za gustu supu
Priprema:
Krompir, tikvice i šargarepu očistiti i iseći na kolutove. Posoliti, dodati začin. Luk i paradajz iseći na kolutove. U krompir i šargarepu i tikvice dodati biber, alevu i tucanu papriku, dodati beli luk, ulje, kukuruzno brašno i griz i sve dobro izjednačiti. Pleh podmazati i poređati krompir u pleh. Dodati luk i paradajz pa ga staviti između krompira. Kesicu sa mešavinom šampinjona razmutiti u mlakoj vodi oko 250 ml i preliti preko krompira. Još malo nauljiti, posuti peršunov list i peći na 220 stepeni Celzijusovih, oko 40 minuta.
Izvor: bakina kuhinja