Zasladite nedelju brzom posnom poslasticom: Medeno srce očaraće vaša nepca

Zasladite se ukusnim kolačem i u vreme posta!

Zasladite se ukusnim kolačem i u vreme posta, foto: Depositphotos
Zasladite se ukusnim kolačem i u vreme posta, foto: Depositphotos
.

Ovaj kolač je toliko ukusan da ćete ga definitivno praviti i posle posta.

Sastojci:

- 250 grama brašna

- Tri kašike kakaa

- 250 mililitara kisele vode

- 120 mililitara ulja

- 200 grama šećera

- Četiri kašike pekmeza (ukus po izboru)

- Kašičica sode bikarbone

- Kašičica cimeta

Za glazuru:

- 100 grama posne čokolade

- Dve kašike ulja

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U međuvremenu, u posudi pomešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet. U drugu posudu sipajte ulje, šećer, kiselu vodu i kašiku pekmeza, promešajte, pa sjedinite sa suvim sastojcima. Sve to dobro izmešajte da se sastojci sjedine, pa nalijte u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Pecite kolač oko 25 minuta, a onda odozgo premažite pekmezom (oko tri kašike) dok je kolač još vruć.

Zatim, posnu čokoladu istopite sa dve kašike ulja i nalijte preko kolača kada se malo ohladi.

Izvor: Mondo