Zasladite nedelju brzom posnom poslasticom: Medeno srce očaraće vaša nepca
Zasladite se ukusnim kolačem i u vreme posta!
Ovaj kolač je toliko ukusan da ćete ga definitivno praviti i posle posta.
Sastojci:
- 250 grama brašna
- Tri kašike kakaa
- 250 mililitara kisele vode
- 120 mililitara ulja
- 200 grama šećera
- Četiri kašike pekmeza (ukus po izboru)
- Kašičica sode bikarbone
- Kašičica cimeta
Za glazuru:
- 100 grama posne čokolade
- Dve kašike ulja
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
U međuvremenu, u posudi pomešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet. U drugu posudu sipajte ulje, šećer, kiselu vodu i kašiku pekmeza, promešajte, pa sjedinite sa suvim sastojcima. Sve to dobro izmešajte da se sastojci sjedine, pa nalijte u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Pecite kolač oko 25 minuta, a onda odozgo premažite pekmezom (oko tri kašike) dok je kolač još vruć.
Zatim, posnu čokoladu istopite sa dve kašike ulja i nalijte preko kolača kada se malo ohladi.
Izvor: Mondo