Musaka iz bakine kuhinje: S paprikama, šargarepom i jogurtom, biće najbolja koju ste ikada probali!

Ni sami ne znamo da li je bolja topla ili hladna. Toliko je dobra da ćete početi da je spremate za sve moguće prilike, praznike, rođendane i proslave.

Topla ili hladna, svejedno je!, foto: Depositphotos
Topla ili hladna, svejedno je!, foto: Depositphotos
.

Sastojci:

1 kg krompira
2 glavice luka
5-6 crvenih paprika
500 g mlevenog mesa
200 ml jogurta
1 jaje
1 šargarepa

Priprema:

Krompir očistite i narendajte s jednom glavicom luka, posolite i pobiberite po ukusu.

Paprike ispecite u rerni, očistite i isecite na četvrtine.

Šargarepu propržite s glavicom luka i dodajte meso. Pržite oko 15 minuta, začinite po ukusu (npr. kašičicu kurkume).

Nauljite pleh. Prvo stavite krompir na dno, preko toga meso, a na vrh papriku. Zagrejte rernu na 200 C.

Umutite jaje s jogurtom i malo ulja i prelijte preko musake.

Pecite oko 30 minuta.

Prijatno!

Izvor: Dnevno.hr