Trudnici je pukao vodenjak u 16. nedelji, a onda se obnovio

Kejti Evans rodila je zdravog dečaka nakon što je odbila pobačaj. Lekari su rekli da ovakav slučaj još nikad nisu videli. Bebi su davali 1% šansi.

.

Kejti Evans (35) iz Velike Britanije llekari su savetovali pobačaj kad joj je u 16. nedelji trudnoće pukao vodenjak. Kazali su da njen sin ima samo jedan posto šansi da preživi, a ona bi mogla da dobije infekciju.

Ali Kejti nije htela. Odlučila je da pusti prirodu da odradi svoje. I to joj je bila najbolja odluka koju je donela, jer joj se vodenjak obnovio, a lekari u Stivenejdžu koji su brinuli o njoj, rekli su da tako nešto nikad nisu videli.

Kejti je, naime, doživela prevremeno puknuće membrane zbog čega je sva amnionska tečnost iscurila iz utrobe i ništa više nije ostalo da štiti bebu. Čak i ako preživi, rekli su lekari, beba bi mogla da se rodi teško bolesna i sa nerazvijenim udovima, a Kejti je pretila teška infekcija.

- Ovo je bila itekako željena trudnoća. Mogla sam da osetim kako se moje dete rita. Već sam ga volela, rekla je objasnivši zašto je odbila pobačaj.

Obično nakon ovakvog slučaja trudovi počnu unutar 48 sati, ali kod Kejti se to nije dogodilo. Nije ni spontano pobacila, pa su joj lekari opet predložili prekid trudnoće.

Vodenjak joj je opet pukao u januaru ove godine kad je gotovo ušla u 34. nedelju trudnoće. Maleni Leo rodio se sa 2.182 grama te je nakon pet dana u bolnici pušten kući.