Trikovi za veće kupatilo

Imate malo kupatilo. Razmislite da umesto kade stavite znatno praktičniju tuš kabinu koja će značajno uštedeti prostor. Evo još nekoliko trikova koji će vam pomoći da kupatilo izgleda veće.

.

Belo - Najjednostavniji način da vizuelno povećate prostor je da izaberete belu boju jer ona reflektuje svetlost. Pošto se u kupatilu već nalazi dosta belih elemenata, od kade, do lavaboa, ako i ostatak, poput zidova, pločica, staza, obojite u belo, prostor će delovato prozračno i prostrano. Mnogo beline može da doprinese sterilnom i bezličnom izgledu, pa da se to ne bi desilo, igrajte se materijalima i slobodno ubacite drvo ili metalik. Ako niste ljubitelji belog, sličan efekat postići ćete i sa nijansama sive i bež koje odlično idu uz plave detalje. Sve što je u visini očiju treba da bude jednostavno, dok upečatljive detalje poput zanimljivih stazica, spustite na pod.

Ormarići - Vodite se pravilom "manje je više". Što manje ormarića imate, prostor će više disati. Viseći ormarići odličan su izbor za mala kupatila jer omogućavaju odlaganje stvari, a istovremeno ne "guše" prostor. Otvorene police takođe su dobar izbor jer nisu tako glomazne kao ormarići.

Staklo - Veliko ogledalo će značajno povećati prostor, a daje i dramatičan izgled. Umesto zavesa na tuš kabini ili kadi koje stvaraju vizuelni zid, stavite stakleni panel.

Savet plus: Osvetljenje je takođe veoma važno, pa se vodite devizom "što svetlije, to bolje", a najbolje da svetlo dolazi iz različitih izvora, na primer, sa plafona, ali i ogledala.

Izvor: novosti

Pratite nas i na Viberu!