REŠITE SE PRAŠINE BRZO I LAKO: Iskoristite ovaj TRIK SA TIK TOKA i vaš dom će DUŽE biti čist i blistav

Prašina je mnogim ženama najveći neprijatelj. One se često svakodnevno trude da je čišćenjem izbace iz svog doma. Iako ne postoji način da se ona u potpunosti ukloni jednom zauvek postoje trikovi pomoću kojih se čestice prašine neće brzo ponovo skupiti na vašim lajsnama, prozorskim daskama, policama.

Čišćenje prašine zna da bude baš dosadno, foto: Yuganov Konstantin / Shutterstock
Čišćenje prašine zna da bude baš dosadno, foto: Yuganov Konstantin / Shutterstock

"Clean Queen"je domaćica na TikToku koja kućnim trikovima oduševljava mnoge, pa je tako u videu pokazala kako da sprečite da se prašina ponovo brzo zalepi za vaše lajsne i druge predmete po kući.

Vrlo je jednostavno. Na krpu za brisanje prašine poprskajte malo omekšivača za veš i time prebrišite lajsne. Na taj način na njima će stvori tanak sloj koji odbija prašinu i ne dozvoljava joj da se tako lako ponovo nataloži.

@cleanqueen_7

Hack to clean your skirting boards to stop them gathering dust fast! Thank you @cleaningwithdanielled for this inspiration#cleanhack #lenor #cleantok

♬ original sound - The Forgotten Songs

Komentari na njenu objavu su pozitivni, ovo su neki od njih: "Ovo mi treba! Hvala."; "Odlična ideja. I miris u kući je neverovatan."; "Ovaj trik mi je pomogao da uštedim mnogo vremena."; "Mrzim čišćenje lajsni, radije bih ribala hodnik", piše The Mirror, prenosi 24.sata.hr.

Trikovi kako da se manje prašine nakuplja u celoj kući

Ne koristite praška

Ovo pomagalo za čišćenje ustvari pravi više štete nego koristi, jer prašinu samo rasprši unaokolo, s jedne površine na drugu. Ako baš ne možete bez njega, posle svake upotrebe ih operite pod mlazom vode ili iz zamenite novim.

Očistite grejalice i klima uređaje

U njima se mogu skupiti velike količine prašine, pa kad ih uključite sva ta nečistoća će se razleti po kući i zalepi se na nameštaj i druge stvari. Stoga je potrebno redovno ukloniti prašinu iz njih pomoću usisivača i mokre krpe.

Ne brišite prašinu 'na suvo'

Kao i kod praška, i ovom slučaju prašina će se samo razleteti i premestiti na drugu površinu. Zato neka krpica kojom čistite bude vlažna dok brišete jer će se tako čestice prašine zadržati na njoj, umesto da se ponovo razlete po vašem domu.

Sprej za poliranje ne nanosite direktno na nameštaj

Ako to radite rizikujete da se na nameštaju stvore slojevi koji će kasnije samo privlačiti prašinu. Umesto direktnog nanošenja na njega, sprej za poliranje prvo naprskajte na krpu, pa onda razmažite po komadima nameštaja koje želite da ispolirate.

Redovno menjajte filter na usisavaču

Filteri su dizajnirani upravo tako da hvataju i zadržavaju čestice prašine. Ako ih ne menjate prašina se nakon usisavanja neće zadržavati u usisavaču već će se raspršiti po prostoriji i skupiti se na nameštaju.