Pazite čime se dete igra: Umalo je ostala bez ćerke, sad želi da upozori sve roditelje

Džejn Kilvort je nedavno prošla kroz pravu agoniju strahujući za život svoje dvogodišnje ćerke Moli.

.

Čitava drama, koja je vrlo lako mogla da se završi tragično, nastala je zato što je devojčica progutala bateriju iz ključeva za automobil, piše Dejli Mejl.

Radi se o maloj okrugloj bateriji koja je neophodna i za funkcionisanje većine igračaka koje će se u narednim nedeljama naći u paketićima, pa Džejn smatra da je njena dužnost da upozori ljude još veća.

Moli je bila sa roditeljima na priredbi svog starijeg brata Džozefa i nekako je uspela da rastavi ključ i domogne se baterije koju je potom progutala. Panika koja je obuzela Džejn je sasvim razumljiva kada se uzme u obzir da litijum može da potpuno sprži grlo odraslog čoveka za manje od sat vremena. Dakle, vremena je bilo vrlo malo, i odjurili su u bolnicu gde je Moli uvedena u anesteziju da bi joj lekari uklonili malu bateriju iz stomaka.

.

Hirurzi su joj kasnije rekli da je prava srećnica što je preživela. Da je ostala, kažu, u crevima, u vrlo kratkom roku dete bi umrlo.

"Apsolutno sam u šoku nakon saznanja koliko su ove baterije smrtonosne, a bez njih je funkcionisanje svake igračke nezamislivo. Zato obratite pažnju šta ćete spakovati deci u paketiće, i ako su uključene i baterije, pazite dok se dete igra", poručuje ova majka.

Izvor: zena.blic.rs