Pazite čime se dete igra: Umalo je ostala bez ćerke, sad želi da upozori sve roditelje

Džejn Kilvort je nedavno prošla kroz pravu agoniju strahujući za život svoje dvogodišnje ćerke Moli.

Čitava drama, koja je vrlo lako mogla da se završi tragično, nastala je zato što je devojčica progutala bateriju iz ključeva za automobil, piše Dejli Mejl.

Radi se o maloj okrugloj bateriji koja je neophodna i za funkcionisanje većine igračaka koje će se u narednim nedeljama naći u paketićima, pa Džejn smatra da je njena dužnost da upozori ljude još veća.

Moli je bila sa roditeljima na priredbi svog starijeg brata Džozefa i nekako je uspela da rastavi ključ i domogne se baterije koju je potom progutala. Panika koja je obuzela Džejn je sasvim razumljiva kada se uzme u obzir da litijum može da potpuno sprži grlo odraslog čoveka za manje od sat vremena. Dakle, vremena je bilo vrlo malo, i odjurili su u bolnicu gde je Moli uvedena u anesteziju da bi joj lekari uklonili malu bateriju iz stomaka.

Hirurzi su joj kasnije rekli da je prava srećnica što je preživela. Da je ostala, kažu, u crevima, u vrlo kratkom roku dete bi umrlo.

"Apsolutno sam u šoku nakon saznanja koliko su ove baterije smrtonosne, a bez njih je funkcionisanje svake igračke nezamislivo. Zato obratite pažnju šta ćete spakovati deci u paketiće, i ako su uključene i baterije, pazite dok se dete igra", poručuje ova majka.

Izvor: zena.blic.rs