Kako da kažem sinu i unuku da ih više ne želim u svojoj kući?

Baka iz Velike Britanije iznela je svoj problem, vrlo netipičan za nas sa Balkana. "Smatram da je konačno vreme da se naš sin osamostali i odvoji od nas. Kako da mu to saopštim", zapitala se.

- Devojka mog sina zatrudnela je kada je imala 16, a on 18 godina. Kako je imala mentalne probleme, čim je rodila, napustila ih je oboje. Bio je to težak period za mog sina, ali on je u suštini vrlo dobar otac.

Ja sada imam 59 godina i pred penzijom sam, a moj suprug ima 62 godine.

Sin ima posao na kome je mizerno plaćen, pa ni na koji način ne učestvuje u domaćim troškovima. Peremo im stvari, hranimo ih i školujemo unuka koji sada ima osam godina.

Međutim, sada je vreme za našu penziju, i vreme da se malo opustimo i odmorimo. Smatram da je konačno vreme da se naš sin osamostali i odvoji od nas. Kako da mu to saopštim? - pita se jedna baka iz Velike Britanije, koja je rešila da svoju dilemu podeli sa Didri, kolumnistkinjom časopisa "The Sun".

Didri u svom kratkom odgovoru kaže da "teško da će se to desiti iste sekunde, ali da bi bilo dobro da kaže sinu da krene da polako radi na tome da se odvoji i osamostali".

- Ne bi bilo loše da podelite kuću na dva dela, kako bi sin i unuk mogli da za početak makar prividno žive sami - kaže Didri.

Ova situacija je prilično uobičajena za područje Balkana, s tim što bake i deke ni ne pomišljaju da je došlo vreme za odmor i uživanje u penziji. A da tako nešto kažu, verovatno bi bili proglašeni sebičnjacima i samoživima, zar ne? Imaju li bake i deke na našim prostorima pravo na samoću, šta vi kažete?

Izvor: zena.blic.rs