Jedna mama podelila TRIK kako da UNIŠTITE GRINJE I BAKTERIJE iz jastuka prilikom pranja!

Iako većina ljudi svoju posteljinu menja i čisti jednom nedeljno, pranje jastuka se često zaboravlja. To je jednostavan posao, ali ponekad nemamo elana. No, jedna majka podelila je trik za čišćenje jastuka i usput otkrila kako moežmo da sprečimo njihovo uništavanje.

Ilustracija Foto: pics five/Shutterstock
Ilustracija Foto: pics five/Shutterstock
.

Na svom TikTok profilu podelila je video u kojem objašnjava kako ona čisti svoje jastuke, a grinje i bakterije uklanja pomoću samo jednog proizvoda - esencijalnog ulja eukaliptusa, prenosi vecernji.hr.

Jastuci bi trebalo da se peru na tri do šest meseci, a većina se može prati i u mašini za pranje veša. Potrebno je samo da ih stavite u mašinu, dodate deterdžent za pranje, ali i dve kapi esencijalnog ulja.

Ako ste planirali da ih sušite u mašini za sušenje odeće, savetuje se dodavanje i teniske lopštice u bubanj, kako bi se sprečilo njegovo uništenje.

@mama_mila_ When was the last time you washed your pillows? ☁️ Pillow can harbour bacteria, sweat + skin cells, so washing them every 6 months can help with skin + respiratory health 🤍 #cleaninghacks #hometips #bedroommakeover ♬ It's My House - Diana Ross