Danas je JESENJA RAVNODNEVNICA, iskoristite je! Ove 3 stvari morate uraditi u kući, da biste stvorili mesto za NOVU ENERGIJU

Pojačanu energiju današnjeg dana bi trebalo iskoristiti za razvoj, pozitivne promene, transformaciju.

Foto: FotoHelin/Shutterstock
Foto: FotoHelin/Shutterstock
.

Naime, prema feng šuiju, potrebno je da napravite reorganizaciju u domu koja će vam doneti pozitivnu energiju.


1. Raspremite i očistite ormar

Ponovo je vreme da odložite letnju odeću i zamenite je u ormanu za toplu, jesenju. Dok pregledavate svoju odeću, odvojite malo vremena da očistite svoj orman. Ako vam je orman pun, energično govorite univerzumu da nemate mesta za ništa novo. Napravite prostor za neke neverovatne mogućnosti!

2. Menjanje posteljinje

Kako vreme postaje hladnije, prilagodite posteljinu u skladu sa tim. Jesen i zima podrazumevaju da uzmete jorgane i toplu ćebad. Priuštite sebi tkaninu od organskih materijala. Takođe razmislite o bojama vaše posteljine. Toplije zemljane boje poput bordo, braon i narandžaste, sjajne su za hladnije mesece.

3. Detaljno čišćenje frižidera

Zajedno sa odećom koju nosite i krevetom u kome spavate, promena godišnjeg doba takođe doprinosi promeni u hrani koju jedete. Ovo je vreme za prelazak na topliju, kuvanu hranu i manje sirove, hladne hrane. Gledajte na ovo kao na priliku za dubinsko čišćenje i uklanjanje nereda.

Ispraznite frižider i uklonite sve što je isteklo, staro i/ili pokvareno. Ako je moguće, kompostirajte organski materijal. Za čišćenje frižidera možete koristiti prirodna sredstva kao što su soda bikarbona, mešavina sirćeta, vode i eteričnog ulja eukaliptusa, piše Kurir Stil.