"Da li bi moja 9-godišnja ćerka TREBALO DA BRIJE NOGE?" Majka je na internetu pokrenula ŽUČNU RASPRAVU...

Jedna žena je na forumu Mumsnet objasnila da noge njene ćerke nisu mnogo dlakave, ali da joj se u poslednje vreme pojačao broj svetlih dlaka, koje su počele da joj smetaju. Njena ćerka ima samo devet godina i ona želi da obrije noge. Ta ideja je pokrenula "lavinu komentara" na internetu, jer je njena majka u nedoumici da li da joj to dozvoli.

Izvor: Večernji.hr/Paula Brico  |  
Ilustracija Foto: fizkes/Shutterstock
Ilustracija Foto: fizkes/Shutterstock
.

Kad vaša deca odrastu, može biti teško da im pomognete da se nose sa svim promenama koje se odvijaju u njihovim telima. Možda ne osećate da su spremni za određene stvari, ali bi u isto vreme bili zabrinuti zbog načina na koji gledaju te stvari , kao i kako bi to uticalo na društvo i na nju samu školi. Za jednu mamu, to je bio slučaj, jer je njena ćerka želela da počne da brije noge, a tek joj je devet godina!

"Ona nije još ušla u pubertet, ali brine je da su joj noge dlakave. Nisu baš dlakave, ali svetle dlake su se nedavno pojavile. Mislim da je sa devet godina zaista premlada za to. Možda bih za početak probala sa depilatorom. Želim da je podstaknem da još malo sačeka, ali razumem da je to njeno telo i želim da ona sama izabere šta će da radi sa njim", napisala je u objavi.

Kao odgovor, mama je dobila poprilično mnogo saveta u komentarima, a mnogi su rekli da bi trebalo da pomogne svojoj ćerki tako što će je naučiti ispravnim metodama kako bi devojčica izbegla posekotine.

"Molim vas, pomozite joj da to učini! Moja mama nije htela da mi pomogne, pa sam završila sa posekotinama po celim nogama. Svakako joj predočite sve mogućnosti i pustite da ona izabere sama", napisala je druga korisnica.

"Ja bih joj dopustila i naučila je kako da to uradi ispravno i sigurno", dodala je druga.

No, nisu se svi složili s tim.

"Apsolutno je premlada za to. Pokušajte da joj objasnite da još nije vreme za takve stvari", dok je druga dodala: "Pustite je da još bude dete".