Dom i porodica

Šta treba da sadrži novogodišnji paketić

Dečaci i devojčice se ovih dana posebno raduju i lete na krilima mašte. Očekuju poklone od Deda Mraza, nadaju se da će dobiti baš ono što žele jer su bili dobri. Šta li će se pojaviti kad otvore paketić, šta li će naći ispod jelke, razmišljaju najmlađi širom sveta o tome. Zato, roditelji, znate šta vam je činiti...
30.12.2016. - 09:56h

Ako sami pravite novogodišnji paketić, poslušajte savet stručnjaka koji kažu da u njemu bude makar 30 posto edukativnog sadržaja, u skladu sa uzrastom. Dečji psiholozi preporučuju da krenete od knjige, bez obzira na to da li imate bebu ili dete od deset godina. Gumena slikovnica sa slikama životinja je odlično "društvo" za kupanje jednoipogodišnjeg mališana koji tek upoznaje svet, kao što je mini enciklopedija o prirodi ili ljudskom telu pravi poklon za starije dete.

U paketiću za bebe zaboravite na slatkiše i igračke sastavljene od sitnih delova, koji mogu da budu opasni. Plišane mede i kuce su sasvim prikladne za to doba. Previše čokolada i bombona nije dobar izbor ni za starije klince, pa stručnjaci savetuju da slatkiše kombinujete sa voćem i zdravim "grickalicama".

Devojčice će se uvek obradovati barbikama, a dečaci automobilima, ali vi iskoristite ovaj povod da ih usmerite na korisne i pametne igračke - kupite im mozgalice, slagalice, kocke, edukativne i zabavne igre..

Izvor: Novosti