Novi trend na Instagramu: Selfiji lekara sa porodiljama

Ne poštujući dostojanstvo žena koje se porađaju, lekari se tokom porođaja fotografišu, a zatim te fotografije objavljuju na Instagramu.

.

Doktor s korisničkim imenom „Daniel Sanchez“, suočio se s talasom kritika nakon što je na društvenoj mreži objavio fotografiju na kojoj stoji kraj gole žene dok je porađa njegov kolega kojem su ruke bile u njenoj vagini.

“Gospođo, mogu da vas porodim, ali me prvo pustite da napravim selfi. Donosim decu na svet i rekonstruišem vagine”, napisao je Sančez, hvaleći se usput da su posle njegovog tima vagine porodilja „potpuno nove, kao auto koji je prešao nula kilometara“.

.

Protiv njega je podnesen disciplinski postupak u bolnici u kojoj radi, a on se izvinio i negirao da je sam slikao sporne fotografije.

Takođe, Danijel je u svoju obdranu rekao da nije pokazao nepoštovanje prema ženi jer se na fotografijama ne vide genitalije ni lice porodilje. Nije poznato da li je fotografisana žena dozvolila da je doktor slika tokom porođaja, a ovo svakako nije prva fotografija sa haštagom #deliveryroom.

1st episiotomy and episiorrhaphy =) #tbt #clerkship #juniorinternship #obstetrics #deliveryroom #ospitalngmaynila

A photo posted by Marco Teodoro F. Puache, M.D. (@docmarcoteodoro) on

.

Ali, to nije kraj bizarnim objavama.

Internetom kruži i selfi s dva lekara koji poziraju kraj nage žene dok ona pod punom anestezijom čeka na carski rez. Čak je i jedna medicinska sestra objavila fotografiju krvave vagine jedne porodilje i napisala hashtag #thankfulhusbandstitch (šav zahvalnog muža), aludirajući na dodatni šav kojim se smanjuje vagina.

Izvor: B92