OJAČAJTE SVOJE KUĆNI BUDŽET: Primenite ovih nekoliko jednostavnih trikova u kuhinji i odmah ćete primetiti razliku

Iako nam deluju beznačajno postoje stvari koje nam mogu pomoći da uštedimo vreme i novac. Primenite nekoliko super trikova i već na kraju meseca ćete biti bogatiji za manju sumu novca. Kada sračunate na kraju meseca, a zatim i godine ušteda nije zanemarljiva.

Ojačajte kućni budžet, foto: Africa Studio/Shutterstock
Ojačajte kućni budžet, foto: Africa Studio/Shutterstock
.

Evo nekoliko trikova koji će osnažiti vaš kućni budžet:

Zagrejte vodu u kuvalu, a zatim je prespite u lonac i stavite krompir ili testeninu da se kuva - jednostavan je primer štednje u kuhinji. Voda u kuvalu brže će provreti, a vi ćete uštedeti električnu energiju. Obično ne razmišljamo o takvim sitnicama, ali nam ovakav postupak ubrzava kuvanje - tako štedimo i vreme i novac.

Dok kuvate obrok, poklopite lonac poklopcem – tako održavate toplotu u loncu. Zbog poklopca moraćete da smanjite temperaturu ringle – tako štedite i struju. Ponekad u žurbi zaboravimo na poklopac, ali zato i duže kuvamo hranu. Osim toga, kada stavimo poklopac, kuvamo i zdravije jer se jelo kuva i u svojoj pari, a ne samo na toploti šporeta, piše Praktičan život.

Koristite ostatke od ručka

Sveže spremljenu hranu na kraju dana obavezno stavite u frižider. Sutradan to može biti temelj za novo, kreativno jelo. Svakako vodite računa o tome da je jelo skroz ohlađeno i da su to namirnice koje možete ostaviti za drugi dan. Veliki broj jela se može koristiti drugi dan ako se na vreme stave u frižider.