Muškarci veruju u brak, ali poželjna je "proba", dele žene na one za "zabavu" i one za burmu...

Gotovo polovina smatra da bi pre odluke o ženidbi, trebalo prvo da žive pod istim krovom sa potencijalnom suprugom.

Ova je prošla probu, foto: Pavlo Melnyk / Shutterstock
Ova je prošla probu, foto: Pavlo Melnyk / Shutterstock
.

Istraživanja pokazuju da muškarci i nisu toliko prestrašeni od obaveze koje su neminovne čim stave burmu. Kad prođe period opiranja, oni zajednicu doživljavaju vrlo ozbiljno.

Detaljna istraživanja pokazala su da ulazak u brak doživljavaju kao i žene, žele ga i nisu toliko preplašeni od obaveza koje su neminovne čim stave burmu. Oni se, doduše, duže opiru toj ideji, ali kada odluče da je vreme da se skrase, zajednicu doživljavaju vrlo ozbiljno.

O tome najslikovitije govore brojke.

Naime, trećina se izjasnila da za muškarce ne postoji starosna granica za ulazak u brak i da treba da se venčaju kada su za to spremni. Gotovo polovina smatra da bi pre odluke o ženidbi trebalo prvo da žive pod istim krovom sa potencijalnom suprugom.

Tačno 50 procenata ispitanika veruje da bi žena trebalo da uzme njegovo prezime, a većina je rekla da pre nego što dobiju decu, žele da uživaju u dvoje, a najveći broj njih priznaje da im je brak prioritet u životu.

Muškarci su i vrlo romantični, 79 odsto, uprkos poražavajućim statistikama o broju razvoda, veruju da je brak doživotan.

Ipak, 74 procenta njih naglašava i da postoje devojke sa kojima se izlazi i zabavlja, kao i one kojima se daje prsten.

Izvor: avaz.ba