Dečja psihološkinja otkriva zašto svojoj deci NE BRANI da PSUJU! Kada čujete njeno mišljenje, razmislićete...

Budući da se ona i njen suprug nisu trudili da prestanu da psuju i kada su se deca rodila, bilo bi licemerno da to traže i od svoje dece. Ona je psiholog i majka je dve devojčice...

vaspitanje dece, foto: Depositphotos/ didesign
vaspitanje dece, foto: Depositphotos/ didesign
.

Majka dvoje dece i psihološkinja Alisa King Peters je na roditeljskom blogu podelila stav da svojoj deci nikad ne brani da psuju, niti ih za to opominje.

"Mnogi se prijatelji i članovi porodice iznenade kad shvate da u našem domu psovke nemaju nikakve posledice i da ih deci ne branimo; oni mogu psovati kad god za tim osete potrebu", napisala je King Peters, prenosi tuzlanski.ba.

Objasnila je i da njen suprug često psuje, a to, kaže, nije ni pokušao da promeni nakon što su dobili decu.

"On ima, rekli bi neki, prilično raznovrstan vokabular i psovanje mu je skroz prirodno", ispričala je Alisa o svom suprugu i dodala kako su im ćerke zato od njega ‘pokupile’ razne proste izraze.

Budući da njih dvoje, rekla je, nisu napravili mnogo da to promene, bilo bi licemerno to tražiti od svoje dece.

Osim toga, dodaje King Peters, time je deci htela da da priliku da osete kako je ponekad dobar osećaj opsovati i kako ‘katarzično’ psovke ponekad deluju na nas.

"Mislim da ta naša liberalna, za neke čak i kontraverzna vaspitna metoda, našim ćerkama pomaže i da nauče da ono što govore uviek ima neku ‘moć’ i utiče na druge" kaže King Peters.

Smatra da uz dopušteno psovanje njena deca će bolje naučiti i ono što je prihvatljivo, ali i ono što je neprihvatljivo da kažu.

"Kad se moja deca sretnu sa rečima koje su zaista neprihvatljive, poput uvreda i pogrdnih naziva, važno je da znaju da je to ono što je neprihvatljivo i da su psovke u tom smislu 'bezbedne'", objasnila je dječja psihološkinja.