Dom i porodica

Odmah nakon razvoda Melindi Gejts leglo 1.8 milijardi dolara

Investiciona kompanija Billa Gejtsa prebacila je 1.8 milijardi dolara u deonicama supruzi Melindi istog dana kad je par objavio razvod nakon 27 godina braka.

06.05.2021. - 13:00h
Melinda Gejts
Melinda Gejtsfoto: Profimedia

Vest o iznenadnom razvodu para odjeknula je u svetskoj javnosti, kao i nagađanja koliko novca će dobiti Melinda Gejts.

"Cascade Investment holding", kompanija koju je suosnivač Majkrosofta osnovao za upravljanje velikim delom svoje finansijske imovine, prenela je u ponedeljak više od 14 miliona deonica "Kanadske nacionalne železnice" Melindi Gejts, piše Njujork post.

Istog dana Melindi Gejts prosleđeno je i 2.9 miliona deonica "AutoNationa", što je oko tri posto ukupnih deonica kompanije.

Na osnovu cena deonica u sredu, deonice "Kanadske nacionalne železnice" vrede više od 1,5 milijardi američkih dolara, a deonice "AutoNationa", kompanije sa sedištem na Floridi koja prodaje automobile, procenjuju se na više od 300 miliona američkih dolara.

Par koji je ranije ove nedelje predao papire za razvod nije imao predbračni ugovor. Umesto toga potpisali su sporazum o razdvajanju radi podele imovine i poseda, ali uslovi tog sporazuma nisu javno objavljeni u sudskim dokumentima.

Izvor: index.hr / b92.net