Zagorelo POSUĐE i fleke na šerpama su prošlost! Rešite ih se pomoću TRI jednostavna trika!

Koliko puta vam se dogodilo da na novim šerpama, već posle samo par korišćenja, primetite mrlje na obodima i dnu koje se teško skidaju?

U neku ruku možemo reći da je njihov nastanak normalna pojava zbog visokih temperatura kojima ih izlažemo, ali i svih masnoća koje u njih sipamo dok pripremamo hranu. Ipak, to ne menja činjenicu da morate uložiti fizički napor, vreme, pa čak i novac za razna sredstva kojima ćete, uglavnom bezuspešno pokušati da uklonite ružne fleke.

Štdi vreme, živce, novac!, foto: Purino/Shutterstock
Štdi vreme, živce, novac!, foto: Purino/Shutterstock
.

Ali, postoji rešenje! Ne zahteva previše vremena, a tih par sastojaka koji će sudovima vratiti blistavost, sigurno u svakom trenutku imate u kući.

Stilistkinja za uređenje životnog prostora otkrila je fenomenalan trik kojim ćete brzo i lako ukloniti mrlje sa posuđa. Prema njenim rečima, potrebno da premažete dno šerpe kuhinjskom solju i u istu dodate kašičicu sirćeta. Ostavite nekoliko minuta da smesa deluje, a potom izribajte šerpu grubom stranom sunđera. Isperite šerpu toplom vodom i pogledajte efekte!

S druge strane, ukoliko imate šerpu u kojoj je zagorela hrana i ne uspevate da je operete, isprobajte trik sa praškom za pecivo. Potopite zagorele delove šerpe u toplu vodu, dodajte kesicu praška za pecivo i ostavite nekoliko minuta. U smesu možete dodati i malo tečnosti za pranje sudova.

Isti efekat ćete dobiti i pomoću sode bikarbone koja je poznata kao odlično sredstvo za čišćenje najrazličitijih površina i mrlja. Stavite par kapi detedženta i jednu kašičicu sode bikarbone u zagorelu šerpu sa mlakom vodom i nakon par minuta uklonite mrlje sunđerom.

Isti princip možete primeniti i spoljne površine šerpi.