Dom i porodica

Posle ćerkine smrti, u 57. godini je rodila bebu: Niko ne može reći da moje dete neće biti srećno samo zato što sam starija

Barbara Higins (57) imala je jako želju da rodi dete, nakon što je njena trinaestogodišnja ćerka umrla od tumora na mozgu.

03.04.2021. - 15:00h
Ilustracija
Ilustracijafoto: Golubovy / Shutterstock

Pet godina nakog velikog gubitka, Barbara se podvrgla vantelesnoj, sa jednim ciljom - da sebi rodi utehu.

20. marta 2021. godine rodila je zdravog dečaka kojem je dala ime Džek.

"Pobedili smo uprkos svim lošim prognozama. Tako sam ponosan na nju, jer ona je pravi vojnik. Sama se borila za ovo," rekao je njen muž Keni (65).

"Počela sam da sanjam te čudne snove o drugom detetu, maloj bebi i rekla sam samoj sebi da je to ludilo," započinje svoju priču Barbara.

Ipak, Barbara nije mogla da se reši te ideje. Jednostavno je samo razmišljala o tome da rodi sebi još jedno dete i to je povezala sa tugovanjem. Shvatila je da će ta trudnoća biti njen spas. Našla je kliniu za vantelesnu oplodnju u Bostonu i započela proces.

Trudnoća je prošla glatko jer se Barbara bavi dizanjem tegova i već je bila u formi.

Ona sama kaže da nikad nije ni pomislila da odustane od trudnoće zbog godina:

"Niko ne može sa sigurnošću da zna da će videti kako njegovo dete odrasta. Ko zna šta se sve sa nama može da dogodi! U ovome smo samo moj muž i ja i naša beba. Za sada nam ide dobro. Ko zna kako će biti za 10 godina, ali ko zna kako će biti i za 10 dana? To je nešto što se ne može planirati. Ali niko ne može da kaže da Džek neće biti srećan samo zato što sam ja starija žena," rekla je Barbara.

Izvor: stil