Dom i porodica

Skinuli ste nalepnicu sa novog proizvoda i ostao je lepljiv trag: Uklonite ga lako!

Skinite tragove nalepnice i lepka u jednom potezu.

13.02.2020. - 09:52h
Svi tragovi uklonjeni
Svi tragovi uklonjenifoto: Depositphotos/ninette_luz

Uklanjanje lepka i tragova nalepnica sa čvrste površine predstavlja jedan od najpornijih zadataka, pre svega jer zahteva pažljivo ribanje i čišćenje kako se ne bi oštetili tekstura i materijal, ili eventualno skinula farba i sjaj.

Da bi ste sebi značajno olakšali posao skidanja lepka i nalepnice sa staklene površine, preporučujemo da isprobate genijalan trik koji se za samo nekoliko dana proširio internetom.

Naime, za čišćenje lepljivog traga sa bilo koje čvrste površine možete da koristite jednu namirnicu koju sigurno imate u svojoj kući - majonez.

U Fejsbuk grupi koja okuplja domaćice, Lauren Džefri je podelila fotografije na kojima je pokazala prozore kuće u koju se tek uselila koji su bili prekriveni ružnim nalepnicama. Naravno, morala je da smisli način kako da ih skine.

Tada se setila da je negde pročitala da uz pomoć majoneza mogu da se uklone tragovi lepka. Dovoljno je da premažete materijal majonezom, a zatim da ostavite da ostoji oko 30 minuta i na kraju prebrišete krpom.

Kada je reč o staklenim površinama potrebno je da napravite homogenu smesu sode bikarbone i jestivog ulja. Pomešajte namirnice u jednakim delovima i krpom natopite mesto. Posle nekoliko minuta bukvalno ćete jednim potezom skinuti nalepnicu.

Izvor: telegraf.rs