Razlozi za pobačaj u prvoj trudnoći

Možda ste čuli da su mnoge žene imale pobačaj tokom prve trudnoće. To je zato što je to vrlo česta pojava. Uzroci spontanog pobačaja jednaki su u svakoj trudnoći, međutim najosetljiviji pobačaji su u prvoj trudnoći. Postoji mnogo razloga zašto vam se može dogoditi pobačaj tokom prve trudnoće.

.

U stvari, ponekad žena i ne bude svesna pobačaja. Ovde su neki od uzroka pobačaja koji čine vrlo čest problem u prvoj trudnoći.

Neodrživi fetus

Najčešće, ukoliko se dogodi rani spontani pobačaj, to je zbog neodrživog fetusa. Pod neodrživim fetusom mislimo na fetus koji ima genetskih problema. U nekim slučajevima, fetus može biti genetski nestabilan ili neispravan. Dakle, u ovom slučaju, pobačaj je prirodni način preživljavanja. Najčešće, majka nije ni svesna da je začela i pobacila bebu. Vaša menstruacija takođe može biti u redu.

Kontraceptivne pilule

Ako ste na kontracepcijskim pilulama vrlo dug vremenski period, one utiču na vaš prirodni hormonalni ciklus. A kada prvi put želite začeti, obično maternica nije u stanju da održi trudnoću. To obično nije slučaj sa drugom trudnoćom.

Nesvesnost

Mnogo puta, majka je potpuno nesvesna da je trudna. To je razlog zašto ona ne preduzima potrebne mere opreza kao što je sigurno putovanje, izbegavanje određenih namirnica i sl. To takođe može biti uzrok ranih spontanih pobačaja.

Predispozicija

Neke žene su predodređene da imaju pobačaj. One možda imaju slabu matericu ili neki drugi problem koji dovodi do pobačaja. Jedini način da znate da li imate problem je ostati u drugom stanju.

Neplanirana trudnoća

Većina prvih trudnoća su neplanirane. Ako imate visok krvni pritisak ili nepravilan rad  štitne žlezde, onda to čini vašu trudnoću vrlo kritičnom. Doktori obično vrše kontrolu vitalnih tačaka pre nego što pokušate da ostanete u drugom stanju. To takođe može biti uzrok pobačaja tokom prve trudnoće. Vaša prva trudnoća je uvek posebna. Ali, ako imate pobačaj prvi put, to nije kraj sveta. Uvek možete da pokušate ponovo.