Namirnice koje će detoksikovati organizam deteta od negativnih efekata lekova

Roditelji izbegavaju da deci daju lekove, ali nekada je to na žalost jedina opcija ka ozdravljenju. Ukoliko je i vaš mališan morao da prođe kroz određeni period terapije lekovima, vi mu sada možete pomoći da se organizam očisti od svih eventualnih negativnih efekata lekova i to na prirodan način.

.

Uz ove namirnice imunitet vašeg deteta će ojačati, a telo će se u potpunosti detoksikovati.

Vitamin C

Vitamin C pomaže da sprečite oštećenja uzrokovana teškim metalima, hemikalijama i toksinima sadržanima u vakcini. Naročito je koristan ako se uzima pre vakcinacije jer sprečava štetno delovanje pojedinih toksina na bubrege. Osim toga, vitamin C jača imuni sistem, odnosno povećava reakciju antitela imunog sistema. Najbolji način unošenja vitamina C je putem zdrave, organske hrane, ali tokom razdoblja vakcinacije mudar izbor je i povećan unos ovog vitamina u obliku prirodnih dodataka ishrani napravljenih za decu.

Detoksikacijska kupka

Pripremite detoksikacijsku kupku za dete tako da u vodu dodate 5 kapi eteričnog ulja lavande i 1/4 šoljicu epsomske soli (gorka so). Ova kupka može pomoći u uklanjanju virusa, bakterija, ćelijskog otpada, teških metala i hemikalija iz tela, što će znatno koristiti celom organizmom nakon vakcinacije.

Probiotici

Probiotici su važni za obnovu crevne flore i jačanje imunosnog istema. Ovo je vrlo bitno, pogotovo ako je dete doživelo neželjenu reakciju na vakcinu (poput ekcema, infekcija uha, artritisa, dijabetesa, gastrointestinalnih bolesti itd.).

Korijander

Korijandar se ubrajaju u grupu biljaka koje su pravi borci protiv toksina, a detoksikacija pomoću ove biljke jeftina je i apsolutno neškodljiva. Svetski priznati medicinski stručnjak dr Jošiaki Omura u nalazima urina svog pacijenta koji je konzumirao obrok s korijandrom pronašao je velike količine žive. Nakon toga se posvetio proučavanju ove biljke te je otkrio da lišće korijandra veže za sebe čestice žive i drugih teških metala te pospešuje njihovo izlučivanje iz tela.

Izvor: srbijadanas.com