Dom i porodica

Megan Markl će morati da poštuje mnogobrojna čudna pravila kad ostane u drugom stanju

Iako je trudnoća mnogim žena jedan od najlepših perioda u životu, ako ikada odluči da ima decu, vojvotkinja od Saseksa Megan Markl neće moći da uživa u nekima od čari blagoslovenog stanja.
07.08.2018. - 10:14h
Foto Getty
Foto Getty

Kako ističe stručnjak za tradiciju kraljevskih porodica Viktorija Arbiter, zbog strogih kraljevskih pravila njima je običaj darivanja majke i deteta pre porođaja, koji je inače posebno popularan u Americi, nezamisliv. Megan tako sigurno neće moći da okupi porodicu i prijateljice da s njima uz tortu i poklone proslavi trudnoću i dolazak deteta.

Proslava i darivanje

"S obzirom na to da je britanska kraljevska porodica jedna od najbogatijih u Evropi, takvo nešto bilo bi nezamislivo i pre svega neprilično, jer ne postoji ništa što ne mogu i sami da kupe", kaže Arbiter, koja uprkos glasinama i medijskim natpisima sumnja i da je Pipa Midlton svojoj sestri vojvotkinji Kejt Midlton ipak organizovala zabavu darivanja uoči rođenja njihovog prvog deteta princa Džordža.

Iako zvanična proslava nije dopuštena, Markl bi prema pravilima smela da prihvati poklone od porodice i najbližih prijatelja, ali bez slavlja. I premda se još ne zna jesu li pretpostavke da je Megan već trudna tačne, princ Hari je prošle godine u intervjuu za BBC rekao da su im deca definitivno u planu u bližoj budućnosti. Kako bilo, kraljevski par će sigurno pronaći način da proslavi prinovu u porodici ako do toga dođe.

Strogo ograničena putovanja

Iako se ni jednoj trudnici ne savetuje putovanje avionom, kod kraljevske porodice to je još više izraženo. Kejt Midlton je putovanja u trudnoći morala da svede na minimum, a samo jednom u tri trudnoće je letela avionom. Dok je bila trudna s trećim detetom, posetila je Švedsku i Norvešku. Isto bi bilo i sa Megan, što ne bi bio takav problem da joj porodica i gotovo svi prijatelji ne žive preko okeana.

Pol deteta mora da bude tajna

Iako mnogi nisu verovali u to, Kejt i Vilijam navodno ni za jedno dete pre rođenja nisu znali pol, a kamoli da bi nekome otkrili tu informaciju. Izvor blizak paru je za The Sun uoči Kejtine prve trudnoće rekao da oni s nestrpljenjem iščekuju dan porođaja kad će sa sigurnošću znati jesu li postali roditelji dečaka ili devojčice. To je još jedna stvar koja bi trebalo da ostane tajna kako za javnost, tako i za same roditelje.

Medicinski tim koji brine o trudnici

Megan bi, kao i Kejt, u trudnoći i za vreme porođaja trebalo da ima čitav tim medicinskog osoblja koji bi pratio da trudnoća i porođaj prođu u najboljem redu. Vojvotkinja od Kembridža je uz sebe za sve tri trudnoće imala "tim iz snova". Njenu "ekipu" činila su dva ginekologa, tri babice, tri anesteziologa, četiri hirurga u slučaju carskog reza, četiri pedijatra i laboratorijski tehničar.

Izvor: stil/ 24sata.hr