Možete SKINUTI VIŠAK KILOGRAMA i ISTOPITI SALO i BEZ TERETANE! Ovo su najbolji načini za mršavljenje...

Šetanje je svakodnevna navika čije koristi mnogi od vas ne iskorišćavaju maksimalno. Mislite da višak kilograma možete skinuti vežbajući u teretani, naravno uz dozirani unos kalorija? Vitku liniju i željene kilograme možete postići i pešačenjem.

.

Pored svih navedenih beneficija, pešačenje je odlično i za smanjenje stresa. U nastavku vam predočavamo nekoliko pravila koje možete praktikovati prilikom šetnje, kako biste što lakše i brže istopili kilograme...

Dosegnite 15 000 koraka dnevno

Profesionalni trener Hana Dejvis preporučuje 15 000 koraka dnevno i da toliko koraka napravite svaki dan. Možda vam se ta brojka čini prevelika, ali u tu brojku ulazi baš svaki korak koji napravite od trenutka kada ustanete iz kreveta.

Ne morate krenuti odmah od 15 000 koraka, već postepeno dolazite do njih. Tako ćete ujedno i sprečiti mogućnost povreda. Za početak je bitno samo da se aktivirate, piše zadovoljna.hr.

Pešačite triput dnevno po 20 minuta

Studija univerziteta Džordž Vašington je ustanovila da su ljudi, koji su hodali 15 mnuta posle svakog obroka, imali bolju ravnotežu šećera u krvi (što može smanjiti želju za još hrane) od onih koji su hodali 45 minuta u bilo koje doba dana. To znači da vas hodanje posle ručka ili večere može spasiti od obične popodnevne letargije posle jela i želje za slatkišima.

Brzo hodanje

Hodajte tako da radite jednominutne intervale u kojima ćete ubrzati ritam hodanja i tako ćete povećati broj otkucaja srca te sagoreti više kalorija. Nakon što inkorporirate jednominutne intervala u vašu rutinu hodanja, postepeno počnite povećavati ritam i trajanje intervala.

Dok hodate brže, mašite rukama. Pomicanje ruku pomoći će vam da sagorite više kalorija te da osnažite ramena i predeo stomaka.

Svakom pešačenju dodajte vežbe

Mršavljenje hodanjem ne podrazumeva samo hodanje. Radite pauze u kojima ćete napraviti 15 do 20 čučnjeva, sklekove oslanjajući se na klupu ili duboke raskorake.

Sve te vježbe ubrzavaju otkucaje srca, pomažu u izgradnji mišića i u tome da vam hodanje ne postane dosadno.

Ograničite dnevni unos kalorija na 1 600

Ne možete smršati ako u ovaj program ne uključite i regulisnje ishrane i unos kalorija. Većina žena koje mršave hodanjem, trebalo bi da priktikuju ishranu od 1 200 do 1 600 kalorija dnevno.