Stiže dan za razvode: Evo kog dana u godini parovi najčešće raskidaju

Posle praznika jedan da je naročito rizičan za parove, a evo kog datume ima najviše zahteva za razvod braka!

.

Kada prođe novogodišnja zabava i božićno okupljanje dolazi do rešavanja neraščišćenih računa, a evo kog datuma se parovi najviše razvode, piše Lepa & srećna.

Jedna od najvećih engleskih agencija za savetovanje parova dobija najviše poziva u januaru posle praznika. Poučeni dosadašnjim iskustvom, stručnjaci ističu da je 8. januar najrizičniji dan za parove i da tog dana ima najviše zahteva za razvod. Tu tvrdnju potvrđuju i advokati koji najviše zahteva za razvod braka dobiju kada se vrate na posao posle prazničnog odmora.

Međutim, ovo ne važi za stabilne parove, već za parove čiji je odnos i pre praznika bio klimav i nesiguran, a praznični stres uzrokovao je još nezadovoljstva, pa nije ni čudo zašto je baš 8. januar okidač za raskid. Takođe, mnoge prevare tokom praznika isplivaju na površinu što pokazuje i iskustvo žene koja je zahtevala razvod nakon što je stigao račin za skupocen ženski sat koji se nije našao ispod njene novogodišnje jelke. Mnogi ističu da bi razvod lakše podneli uz savete i emotivnu podršku, pa ako ne osećate da ste u nezdravoj vezi potražite pomoć prijatelja, porodice i stručnjaka.

Izvor: Lepa & srećna