Izaberite svoju kapiju – to je vaša jedina briga

Šuška se sa svih strana, i već duže vreme čujete isti savet – da je sada pravo vreme za kupovinu nekretnine.

.

Agenti za nekretnine tvrde da su cene na tržištu najniže u poslednjoj deceniji, bankari da su kamate na stambene kredite takođe najniže. Prelistavajući oglase, i ponuda samih nekretnina nije loša, tako da je ova godina, čini se, idealna za to.

Posebno ako se uzme u obzir i činjenica da bi i kamatne stope, ali i cene nekretnina mogle da počnu da rastu.

Stambeni kredit jeste ozbiljna odluka i jasno je da sve potencijalne rizike treba staviti odmah na sto. Najčešća polazna tačka u rešavanju pitanja krova nad glavom, dopalo se to nama ili ne, jeste kredit.

Trenutno na našem trištu možete da birate kredite indeksirane u evrima ili u dinarima. Kamate su ispod pet odsto godišnje u oba slučaja, a takvi uslovi pre nekoliko godina su bili san.

Finansijski stručnjaci će vam sigurno reći da su stambeni krediti i najbolji oblik investicije za one ljude koji ne rešavaju stambeni problem, već imaju viška sredstava.

Naravno, na listi važnih pitanja, cena je ubedljivo među prvima. Prosečna cena stana u Srbiji u trećem tromesečju 2017. godine bila je 864,7 evra, što je neznatno više u poređenju sa istim periodom prošle godine.

U Beogradu prosečna cena kvadarta u trećem ovogodišnjem kvartalu bila je 1.156,40 evra.

Niže cene nekretnina i niski troškovi zaduživanja u trećem tromesečju 2017. uticali su na rast tražnje stambenih kredita, što uz povećan broj izdatih građevinskih dozvola doprinosi povoljnim izgledima na tržištu stanova, procenjuju u Narodnoj banci Srbije.

Oni koji su stan u Beogradu kupili ove godine, napravili su dobar posao, jer je cena kvadrata novogradnje pojeftinila za oko 11.000 dinara u odnosu na 2016.

Ali i u prestonici se cene razlikuju. Treba uzeti u obzir i mnogo različitih elemenata kao što su uopšte cene nekretnina na tržištu, stara ili nova gradnja, a i kod uklapanja budžeta čestu dilemu predstavlja lokacija.

Beograd je, često smo imali priliku da čujemo u prethodnim mesecima, postao grad kranova. Doduše, možete se u to uveriti i svojim očima. Gradi se na gotovo svim lokacijama, i bitno je samo da znate otprilike gde biste želeli prve komšije.

Evo samo u kompleksu „Zemunske kapije“  biće izgrađeno 1.700 stanova različitih struktura.

Stanovi će biti od jednosobnih do četvorosobnih, kvadrature od 31 do 90 kvadrata, tako da možete da birate.

Objekti će imati 323 stana, 240 garažnih mesta, 62 parking mesta u parteru, a u prizemlju objekta E biće šest lokala, orijentisanih ka centralnom trgu naselja, koji su predviđeni za komercijalne sadržaje.

Kompleks će krasiti tri parka sa dečijim igralištima i prostorom za odmor i rekreaciju, dok je centralni trg unutar naselja zamišljen kao pešačka zona sa restoranima, kafićima i prodavnicama. Čini se, prava ušuškana oaza.

Završetak je najavljen za kraj 2019, a procenjena vrednost investicije je 100 miliona evra.

I važno je napomenuti da je naselje odlično povezano sa svim delovima Beograda, zahvaljujući blizini auto-puta i novog Pupinovog mosta.

Kako su najavili nadležni još letos, cena kvadrata u objektima prve faze je od 1.300 do 1.493 metara kvadratnih bez PDV-a.

Ovaj kompleks gradi se na prostoru nekadašnje vojne kasarne Aleksa Dundić u Zemunu. Izgradnja naselja se odvija u tri faze: u prvoj se grade tri objekta (C,D,E ) u drugoj dva objekta G i H, a u poslednjoj trećoj fazi tri objekta A, B i F.

I ne pričamo tek tako, jer do stana ovde možete brzo i lako. Kada smo pomenuli gorenavedene odluke, nekako nam taj kredit uvek najteže padne. Međutim, ni to ne mora nužno da bude slučaj. Mnoge banke su prepoznale potrebe potencijalnih klijenata i trude se da poboljšaju uslove i olakšaju proceduru uzimanja kredita.

Za konkretno naselje Zemunske kapije, Komercijalna banka obezbedila je brzu i jednostavnu realizaciju stambenih kredita, uz minimalnu proceduru, maksimalnu podršku i u najkraćem mogućem roku.

Stambeni krediti osigurani su kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita, sa rokom otplate do 30 godina i uz mogućnost korišćenja grejs perioda do godinu dana.     

Klijenti zainteresovani za kupovinu stana u naselju „Zemunske kapije“, potrebne informacije mogu dobiti direktno od zaposlenih Komercijalne banke na telefone:

Katarina Jevtić: 065/956-7601 ili 011/333-9055.

Aleksandar Antonić: 065/956-1720 ili 011/313-0072.

Potencijalnim kupcima stanova u „Zemunskim kapijama“, na raspolaganju su sve ekspoziture Komercijalne banke, kao i ekspozitura Delta City, čije je radno vreme do 22 časa svakoga dana.