DETALJAN NEDELJNI HOROSKOP: Blizancima osetljiv imunitet; Rakovi loše komunikaciraju sa saradnicima; Ribe preplavljene osećanjima

Najdetaljnija astro prognoza za period od 17-23. januara!

Foto: Roman Samborskyi/Shutterstock
Foto: Roman Samborskyi/Shutterstock
.

OVAN

Hrana

Pošto vam je imunitet osetljiva tačka trenutno – vaša ishrana bi trebala da bude energetski jača nego inače. Takođe, trudite se da pijete dovoljno tečnosti, a posebnu pažnju obratite na čajeve – prijaće vam nana, kamilica, zeleni čaj ili onaj od đumbira.

Ljubav

Sam početak nedelje i pun Mesec u znaku koji se vezuje za vašu porodicu, stabilnost – ukazuje na to da ćete u ovim danima biti podeljeni između privatnog i poslovnog segmenta. Oba će zahtevati vašu punu pažnju i povremeno će za vas biti naporno da u oba funkcionišete bez problema i nervoze. Komunikacija sa partnerom će bolje funkcionisati u drugom delu sedmice. Slobodni Ovnovi – i kod vas je druga polovina nedelje emotivno zanimljiva – bilo kroz susret sa nekim koga niste dugo videli, obnovu komunikacije sa bišim partnerom ili simpatijom, bilo kroz nova poznanstva i kontakte.

Posao

Prvi deo nedelje – i dalje vam sleduju komplikacije i otežanja kroz poslovni segment koja će vam oduzimati dosta energije. Drugi deo nedelje – početak rasplitanja i pokretanje. Sve ono što je bilo u zastoju konačno će se pomeriti – bilo da se vezuje za dogovore, za papirološka pitanja. Takođe, po pitanju obaveza više nećete osećati toliki pritisak – njih će i dalje biti mnogo, ali ćete se lakše boriti sa njima i fokusirati na prioritete. Finansije – neka zaostala obaveza može doći na naplatu.

Zdravlje

Osetljivi sinusi i grlo.

BIK

Hrana

Češćim užinama koje mogu biti sastavljene od svežeg ili suvog voća, orašastih plodova – uspevaćete da utolite glad I da smanjite obim obroka jer ste zaista skloni da povremeno preterate. Izbegavajte da jedete u večernjim satima.

Ljubav

Odnos sa voljenom osobom je takav kakav je – neće biti spektakularnih promena – jedino će u prvom delu nedelje neka pojačana nervoza da se provlači između vas dvoje, a pogotovo će na istu biti osetljivi oni koji su u braku ili žive zajedno. Drugi deo nedelje je već opuštajuć i u njemu ćete više vremena i pažnje posvetiti jedno drugom. Slobodni Bikovi – možda nove ljubavi kasne i nova poznanstva se otežu, ali zato prošlost punom snagom „napada“. Moguće obnove komunikacije i susreti sa bivšim partnerima, simpatijama iz davnih dana. Kao da su svi „od pre“ baš sada rešili da vam se jave.

Posao

Merkur u vašem polju karijere jeste krenuo unazad, što u ovom trenutku i nije toliko loše – obzirom da će vas u drugom delu nedelje osloboditi pritiska obaveza koji će do tada biti prilično jak. Takođe, lakše ćete se organizovati, čak i pored povremenih sitnih distrakcija i problema. Što se tih distrakcija tiče – više obratite pažnju na sva papirološka pitanja, a nemojte da se iznenadite i ukoliko bude dolazilo do kašnjenja ili problema u dogovorima i sa tehnikom. Finansije – nešto pojačani troškovi vas prate.

Zdravlje

Povremene glavobolje, osetljivost grla.

BLIZANCI

Hrana

Apetit polako opada I ukoliko želite da započnete sa dijetom to će biti moguće već od polovine nedelje. Pokrenite promene po pitanju ishrane I zdravijeg načina života jer to sada možete. Samo će početni momenat biti težak!

Ljubav

Prošla sedmica vam je verovatno bila po malo smorna, po malo napeta i nervozna – komunikacija sa partnerom je bila otežana i teško se dolazilo u fazu opuštanja. Verovatno je da će vam prvi dani ove nedelje biti slični i da u nekim momentima može izgledati kao da je dogovor i mir maltene pa nemoguće postići – ali vas dvoje ćete ipak uspeti da pronađete zajednički model funkcionisanja i da lagano sređujete sve što se eventualno u prethodnim danima pokvarilo. Slobodni Blizanci – nove osobe u vašem životu vas ne motivišu dovoljno da biste se istinski potrudili. Naravno – prošlost je tu da začini sve.

Posao

Sve i svi će testirati snagu vaših živaca (onih koje još uvek imate) i slobodno računajte da ćete prva dva ili tri dana ove nedelje da budete u ozbiljnoj gužvi, verovatno stisnuti rokovima. Nerviraće vas zaostaci i kašnjenja, vi ćete nervirati one oko vas – a bilo bi dobro da gledate da u prvih par dana ne napravite neke ozbiljnije greške jer će vam trebati puno vremena da ih ispravite. Moguće je da će vam se u drugom delu nedelje neko javiti da pokuša da obnovi saradnju sa vama. Finansije – zbrda, zdola.

Zdravlje

Osetljivost, nešto slabiji imunitet.

RAK

Hrana

Ne dozvolite da vam nervoza I promenljiva raspoloženja diktiraju ponašanja u ishrani. Ne preskačite obroke, ali isto tako – ne pretovarujte se slatkišima, brzom ili konzerviranom hranom, grickalicama. Obavezno više svežeg voća I povrća.

Ljubav

Pun Mesec u vašem znaku u noći između ponedeljka i utorka ne daje baš obećavajuće predispozicije za mir u emotivnim odnosima, bar ne u prvom delu nedelje. Vi ćete biti preemotivni i previše osetljivi a partner može biti zatvoren, zahtevan, hladan (bar ćete ga vi doživljavati kao takvog). Neka normalnija i stabilnija komunikacija uspostaviće se u drugom delu nedelje. Slobodni Rakovi – i dalje je malo toga otvoreno za emotivne početke sa novim osobama u vašem životu. Prošlost vas prati u stopu i kod nekih od vas drugi deo nedelje pokrenuće dešavanja sa bivšim partnerima, simpatijama, poznanicima.

Posao

Prevelika okupiranost obavezama i loša komunikacija sa saradnicima pratiće vas u prvoj polovini nedelje. Pritisak i zahtevi od strane onih sa kojima radite biće izraženi. Kada ste u takvom raspoloženju – nije dobro donositi bitne odluke, a svakako ćete morati da više povedete računa o tome da ne napravite grešku u brzini, nefokusiranosti. Mogućnost poslovne ponude ili novog posla od 19-og. Pokušajte da racionalnije raspolažete novcem a definitivno nije momenat da razmišljate o iole većim ulaganjima.

Zdravlje

Znam da je to teško za izvesti, ali pokušajte da na bilo koji način umanjite stres.

LAV

Hrana

Ulazak Sunca koje vlada vašim znakom u Vodoliju, gde je izuzetno slabo – otvara pred vama period u kojem je potrebno više obratiti pažnju na ishranu. Potrebna vam je kalorična hrana koja će vam donositi dovoljno energije, mnogo vitamina I minerala. Čuvajte imunitet.

Ljubav

Pun Mesec u vašem polju podsvesti i tajni „teraće vas“ da iz sebe izbacite sve ono što se nakupilo, sve ono što ste zatrpali a vezuje se za odnos sa voljenom osobom ili lično za vas u smislu kako se u tom odnosu osećate. Ulazite u fazu kada sve ono što se vezuje za partnerstvo postaje vrlo bitno i kada je vreme da se vrati korak unazad i raščisti ono što ne valja. Nezgodan period za one čiji su odnosi klackavi ili ne žele da ozbiljno rade na vezi. Za druge – vreme da menjate nešto na bolje. Slobodni Lavovi – minijaturne šanse za nove ljubavi. Sve ono što se vezuje za prošlost sada je dignuto na kvadrat.

Posao

Presabirate se i brinete – brigom ćete malo toga rešiti, ali fokusiranošću na ono što radite i spremnošću da prihvatite trenutne uslove i prilagodite im se koliko je to u vašoj moći – možda i uspete. U svakom slučaju, prvi deo nedelje vam je vrlo zahtevan i po pitanju obaveza i po pitanju komunikacije sa saradnicima. U drugom delu sedmice funkcionisaćete nešto lakše i jednostavnije – obaveze neće biti toliko komplikovane a uspećete i da rešite par stavki koje su vam zadavale glavobolju. Novac – tja.

Zdravlje

Ni fizička a pogotovo mentalna stabilnost – sada nije prisutna kod vas. Vodite računa o sebi.

DEVICA

Hrana

Dva dana jedete, ne znate da stanete – a onda trećeg dana samo grickate neko voće ili se nalivate čajevima, čorbama. Trebali biste da ustalite svoje navike – da ne idete iz krajnosti u krajnost, jer to ne odgovara ni vašem imunitetu niti varenju.

Ljubav

Kada god vaš vladar Merkur ide unazad, vi ulazite u period preispitivanja, neke forme unutrašnjih monologa u kojima pokušavate da sebi date odgovore ili da izanalizirate situaciju u emotivnom odnosu u kojem ste. Ne postoji osnov da možemo da kažemo da ste u potpunosti opušteni, ali sa druge strane – nemate ni razloga da budete nezadovoljni. Stvari su takve kakve su, bitno je da zajedničkim snagama idete napred. Slobodne Device – vi ste u retro fazonu, Venera u polju ljubavi i zabave je retrogradna....Ne mora sve u ljubavi da se vezuje za prošlost ali će biti ona varijanta „već viđeno“.

Posao

Pored Saturna i retrogradnog Merkura, polovinom nedelje i Sunce ulazi u vaš sektor koji se vezuje za poslovnu svakodnevicu, odgovornosti i obaveze. Ono što je sigurno jeste da ćete posla imati preko glave. E sad, da će povremeno biti zastoja i komplikacija, odugovlačenja – ma hoće sigurno, ali to ne znači da vi to nećete umeti dosta lepo da hendlujete. S druge strane gledano – ipak je ovo odličan period da zaista pokažete sve ono što umete i možete i da obezbedite sebi dobre poslovne prilike i dogovore.

Zdravlje

O zdravlju ćete ipak morati da više vodite računa. Pogotovo o respiratornom sistemu. I stresu.

VAGA

Hrana

Treba vam pola dana da nabacite kilogram, a nedelju dana da skinete….i to jedva. Znam da je teško kontrolisati apetite, a još teže je kontrolisati to “lepljenje” – kod dama je moguće da su hormoni malo pošandrcali. U svakom slučaju – krećite se više, previše ste se učaurili.

Ljubav

Konstantno se osećate kao da ste na nekoj klackalici. Ali to su najpre unutrašnje klackalice, unutrašnja ispitivanja i preispitivanja, nezadovoljstva ili vraćanja u prošlost po odgovore. Period je takav kakav je, evidentno je da se dosta toga nakupilo u vama – ali makar jednim delom stvari možete rešiti, ili pokušati da rešite time što ćete razgovarati – sa voljenom osobom, sa prijateljem, čak i sa psihoterapeutom – bitno je da ne gomilate stvari u sebi. Slobodne Vage – može biti nešto više flertovanja u ovoj nedelji. Emotivne stabilnosti – teško. Prošlosti – koliko ti duša ište (ili ne ište). Sve ukupno – ništa spektakularno.

Posao

Sve što je vezano za posao – ide. U prvim danima nedelje ide uz nerviranje, gomilanje obaveza, ide uz vaše pokušaje da se organizujete kako valja da biste sve ispoštovali i završili na vreme. Ide uz vraćanje na stare obaveze i ispravljanje grešaka. Ide uz ponavljanje. Ali ide. U drugom delu nedelje – vi ste nekako mirniji, stabilniji – pa će sve to „idenje“ biti lakše po vas. Bićete fokusiraniji ali i voljniji za posao, a verovatno je da će i ideje i kreativnost biti pojačani. Novac – on dolazi, vi ga trošite. I tako u krug.

Zdravlje

Svaki tip fizičke aktivnosti bi vam prijao. Utopljavajte se, osetljivi su vam grlo i disajni putevi.

ŠKORPIJA

Hrana

Znate, kada vam se kaže da vam je potrebna kaloričnija ishrana, podrazumeva se da su to zdrave kalorije koje treba da vam donesu energiju za svakodnevno funkcionisanje. Nikako se ne podrazumeva da te kalorije “pronalazite” u slatkišima, testima, pecivima…..

Ljubav

Bilo da ste zauzeti ili slobodni – čas ste puni nade, optimizma, mašta vam radi sve u šesnaest....a čas se osećate kao zarobljenik u okolnostima, u nemogućnosti da promenite ili pokrenete situaciju u kojoj ste. Zauzeti – komunikacija sa partnerom je ili slabašna, onako reda radi – ili se pak konstantno vraćate na iste teme koje nikako da rešite iz korena, već se samo vrtite u krug, možda čak i u međusobnom optuživanju. Porodični segment i vaš osećaj stabilnosti – baš i nisu najbolje postavljeni. Slobodni – ono što biste vi hteli sada jednostavno nije moguće. Zadovoljite se mrvicama....ili maštajte.

Posao

Jedini sektor u kojem se trenutno „pronalazite“ jeste onaj koji se vezuje za posao i novac. E da je tu bar sve lako i jednostavno – ali nije. Ali kada je posao u pitanju, iako vam je prava motivacija slaba – ipak umete sebe da pokrenete, da jednostavno – naterate sebe da budete odgovorni. Cimaće vas kojekakva sitnija ili krupnija poslovna problematika – ali ćete vi to savladavati u hodu i nastavljati dalje. Život vam se uglavnom pretvorio u obaveze i ono što se mora – ali bar ćete videti neke koristi od toga. Finansijske.

Zdravlje

Onako ste, polovično. Osetljivost grla i disajnih puteva.

STRELAC

Hrana

Neki put ste zaista besni na sebe kada je ishrana u pitanju I u tim momentima uskratite sebi svako uživanje. A onda vas bes prođe I apetit se vrati, čini vam se – još veći nego inače. Teško je boriti se sam sa sobom u ovom periodu, ipak – pokušavajte i dalje.

Ljubav

Prošla sedmica je bila nešto napornija kada je odnos sa partnerom u pitanju – a ova već daje šanse da stvari između vas dvoje budu jednostavnije. Propričaćete otvorenije, pokrenuti se, rešiti nešto što vas je kočilo. A možda ćete imati priliku da u ovoj sedmici provodite i više vremena zajedno i da to vreme bude ispunjeno akcijom i dešavanjima. Neće sve biti savršeno, jer postoji prostor da se u par momenata onako dinamično raspravljate – ali gde je rasprava, tu će biti i rešenje iste. Slobodni Strelčevi – potražiće vas osobe sa kojima ste bili ranije u nekom tipu odnosa, ili ćete se slučajno susresti. Mnogo priče vas čeka.

Posao

Sad je trenutak da rešavate – ako ste u proteklom periodu nešto zabrljali onda da ispravite, ukoliko ste se suočavali sa preprekama onda da ih prevaziđete, da ponovite situacije i razgovore kojima niste bili zadovoljni ranije. Imate dobru energiju u ovoj nedelji, a istovremeno imate i sposobnost da malim promenama u svom ponašanju, funkcionisanju – završite mnogo toga. Po nekim pitanjima ste se opametili i više nećete praviti iste greške. Poboljšanje finansija u drugom delu sedmice.

Zdravlje

Prehlade, virusi, osetljivost disajnih puteva. Oprez u saobraćaju je i dalje neophodan.

JARAC

Hrana

Potrebno je poboljšati ishranu. Jesti redovnije, više obratiti pažnju na kvalitet namirnica. Izbegavati industrijske mesne prerađevine, previše začina, ne jesti noću – pogotovo ako se tada okrećete samo slatkišima i grickalicama ili brzoj hrani.

Ljubav

Pun Mesec u polju partnerstava nije baš odličan pokazatelj mira i spokoja u emotivnim relacijama. Partner je preosetljiv i sa velikim promenama raspoloženja a vi ćete povremeno imati utisak da na taj način pokušava da manipuliše vama (što možda i nije toliko daleko od istine). U prvoj polovini nedelje teško ćete se uklapati jer se nećete truditi da razumete jedno drugo, svako će se držati svojih stavova i principa. Drugi deo sedmice donosi olakšanje, mirnije funkcionisanje i više emocija i bliskosti. Slobodni Jarčevi – sve vas vraća unazad. Ili se prošlost aktivira....ili vi intenzivno kopate po sećanjima.

Posao

Najviše ste okupirani svim poslovnim i finansijskim aktivnostima. Tu je trenutno vaš fokus, mesto na kojem se najviše borite i gde ulažete najveći deo snage. Stvari su verovatno išle sporije i komplikovanije u protekloj nedelji, u ovoj ćete već osetiti pokretanje, ali tek u njenom drugom delu. Prva polovina nedelje donosi možda neprijatne informacije, nemogućnost dogovora sa saradnicima i dosta tenzije. Proverite obaveze – moguće je da ste nešto propustili da platite. Blago poboljšanje finansija.

Zdravlje

Osetljivost grla, disajnih puteva ali i stomaka. Stres prisutan u većoj meri.

VODOLIJA

Hrana

Pun Mesec u polju koje se vezuje za navike zaista govori o tome da je krajnje vreme da menjate nešto. A bilo bi fino da u ta „menjanja“ uvrstite i način ishrane. Jedete bez ikakvog reda i smisla – ili previše ili premalo ili pak – nezdravo.

Ljubav

Opterećenost obavezama, okupiranost umorom i nezadovoljstvom, brigama – hronično su stanje kod zauzetih Vodolija. Odnos sa partnerom sada i nije toliko bitna stavka, tu ste i vrtite se u krug – malo dobro, malo ne. Ulazak Sunca koje vlada partnerstvima u vaš znak od polovine nedelje daće vam više potrebe i volje da se bavite partnerskim pitanjima. A možda vas i pokrene kao par, sa više zajedničkih trenutaka i prilika za opuštanje. Slobodne Vodolije – idete napred korak po korak, vukući ogroooooman teret prošlosti za sobom. I tog balasta ne možete da se rešite. On je konstantno tu da vas podseća.

Posao

Posla je preko glave a nervoza je posebno prisutna u prvoj polovini nedelje. Em vi tada niste u nekom bajnom raspoloženju, em vam mozak ne radi punim kapacitetom – pa je itekako moguće i da sami sebe sapletete više puta. Na stranu to što će vas i okolnosti i kolege saplitati punom parom. Kad se iščupate iz ovih dana, slede vam jednostavniji – oni u kojima ste napravili organizaciju, u kojima se držite prioriteta i u kojima ipak sve funkcioniše na mirniji način. Novac – dolazi. Troškovi – Boga mi, dolaze i oni. I to lepo.

Zdravlje

Ako nemate neki fizički problem, onda nemate energije i volje. Hronični umor i tela i duha.

RIBE

Hrana

Vi vrlo dobro sami znate šta je povoljno za vas kada je ishrana u pitanju, a šta ne. Ipak, skloni ste u ovim danima da svesno ili nesvesno pravite greške. Da zanemarujete potrebe svog organizma. Ili da se zatrpavate slatkišima.

Ljubav

Osećanja će vas preplaviti. Postaćete prenežni, preemotivni, ali na žalost – postaćete i plačljivi i osetljivi. Ako može – manje plakanja a više nežnosti sa voljenom osobom. Jer, partner možda nema dovoljno vremena za vas, ali to ne znači da mu niste istinski bitni. Možda u prvoj polovini nedelje neće imati baš mnogo prilike da vam to pokaže, ali u drugom delu – hoće. Zato, ne pravite buru u mislima i u srcu – sve je u redu i sve je na svom mestu, samo ide malo sporije i teže. Slobodne Ribe – „moja mašta la la la la la, smišlja svašta la la la la la“....Mašta vam je super, realnost – pa, onako. Polako, biće vremena za sve.

Posao

Taj Mars u polju karijere vam ne da da odmorite, da odahnete. Konstantno vas tera na akciju – ili su okolnosti takve pa radite, glavu ne dižete....ili vas saradnici i nadređeni stalno „cimaju“. Taman da danete dušom – stiže nova obaveza. A stižu i stare kojima treba posvetiti vreme, završiti ih ili ispraviti. Sve ćete vi to peglati uglavnom uspešno, jer ipak vam Jupiter u vašem znaku daje motiv i dobru energiju. Da, svesni ste da ste možda preuzeli previše obaveza na sebe, ali to vam je istovremeno i motiv.

Zdravlje

Mogući problemi sa spavanjem i blaže respiratorne infekcije.

Autor horoskopa: Olga Savić

https//www.facebook.com/olgasavicastrolog/

http://venerasapapilotnom.com