U junu: Ovnovi preispituju ljubavnu vezu, Blizancima se vraća vera u ljubav

Za mnoge horoskopske znake jun će biti ključan za ljubav. Neki znaci će konačno ugledati svetlo ljubavi posle mnogo vremena. Da li i vi spadate među ove srećnike, i šta se dešava sa ostalim životnim aspektima tokom ovog perioda, saznajte.

.

OVAN
Ljubav
Puno promena je najavljeno za jun mesec u ljubavi za vas. Mnogi od vas, dragi Ovnovi, će ozbiljno preispitati svoj trenutni položaj i veze u kojima se nalazite. Slobodni Ovnovi će doneti dalekosežne odluke o tome da li će ulaziti u bilo kakve ozbiljnije relacije u budućnosti ili će pak svoj put kroz život nastaviti sami! Šta god da odlučite, to ćete i ostvariti. Dakle, jun je mesec za odluke, i to dobre i čvrste odluke koje vas vode ka boljitku i odećanju zadovoljstva. Jer, nije sve ni u tome da se bude sa nekim pošto poto. Vi ste vrlo odlučni i kad presečete, kad konačno shvatite neke stvari tad zauzimate smer i pravac kretanja sa kojega vas niko skoro ne može pomeriti.
Posao
Na poslu, u direktnom radnom okruženju, u junu mesecu je manje više situacija nepromenjena. Sve ide i dešava se po tačno ustaljenom i definisanom redu, sa manjim ili većim oscilacijama. Ali, vaše lične finansije će, pogotovo između 10-og i 15-og juna, pretrpeti nekoliko značajnih udaraca od kojih teško da ćete se bez pomoći sa strane, do kraja meseca oporaviti. Bićete primorani na neke značajnije izdatke vezano za prostor u kojem živite, vrlo verovatno je da se radi ili o nekim neodložnim kvarovima ili ulaganjima u stambeni prostor koja se više ne mogu odlagati.
Zdravlje
Puni ste neke sjajne energije koju ćete se potruditi da utrošite u junu na različite načine. Naravno, među njima orednjači sport!

BIK
Ljubav
Velika očekivanja imate, puno i nudite, sve ste proračunali lepo ali realizacija, i u junu, a pogotovo u prvoj polovini meseca, jednostavno izostaje. Osećaćete se, stoga, prilično nezadovoljno pa čak i isfrustrirano. Ipak, nećete pokazati spremnost za korigovanje sebe i svojih kriterijuma a sve u skladu sa vašom glavnom crtom- tvdoglavošću. I to je sve negde čak i u redu. Nemojte se mnogo obazirati na to šta drugi pričaju i misle o vama, vašim stavovoma, željama i očekivanjima. U junu sledite sebe i puteve koji vama odgovaraju.
Posao
U junu konačno stvari i problematične okolnosti iz prošlosti, regulišete i to na način koji je bolji od očekivanja. Jer, sve one mane, negativnosti i nedoslednosti koje su vas u poslu mučile u bliskoj prošlosti, sad ćete, u junu, sa samo nekoliko svojih vrlo veštih poteza okrenuti u potpunosti u svoju korist. Osećaćete se, naravno, odlično i ponosni na sebe! U junu je u planu i najavi jedna konkretna matarijalna satisfakcija ili pak neki drugi oblik nagrade koji će naravno dodatno pojačati osećanje lične satisfakcije u vama.
Zdravlje
Hedonistički porivi se bude u vama u junu. Ne preterujte sa hranom uopšte a pogotovo sa slatkišima.

BLIZANCI
Ljubav
Nakon noći Sunce izlazi a zora sviće. Vaša noć, bar u ljubavi, bila je jednostavno preduga, zar ne?! Konačno, od juna meseca, možete da planirate neke konkretnije stvari vezano za emocije i da sebi priuštite neka viša očekivanja i ljubavne projekcije u koje ste već skoro i svaku veru izgubili u prošlosti. Družićete se, izlaziti i radovati se. Iako će vam neke priče u koje budete ulazili, delovati prilično neozbiljno i neobavezno, u junu se pripazite jer neko, od koga se tome najmanje možete nadati, će se uvući pod vašu kožu i osvojiti vam srce. Jun jeste mesec ljubavi za vas ali i strasti. Neočekivanu, ali i vrlo interesantnu, ponudu ćete dobiti na nekom javnom mestu sredinom meseca.
Posao
Moguće je u junu da ćete imati manjih problema vezano za računare na poslu. Biće izloženi češćem kvarenju, lošije nego uobičajeno ćete se snalaziti sa njima, vrlo je verovatno da će vam se neki fajlovi i dokumenti (iz)gubiti, što će neminovno prouzrokovati veliku nervozu u vama. Ipak, ukoliko vaš posao nije na direktan način vezan za računare, nemojte misliti da ćete biti pošteđeni stresa. Jer, sve što ima veze sa načinima na koji u poslu komunicirate, je ugroženo u junu, a pogotovo u prvih 10 dana istog! Čuvajte ruke pre svega i pazite šta i pred kim pričate!
Zdravlje
Pijte više tečnosti i insistirajte na pojačanoj konzumaciji svežeg i sezonskog voća i povrća.

RAK
Ljubav
Veliki deo juna ćete provesti u virtuelnoj stvarnosti- na društvenim mrežama, a sve u pokušaju propnalaska partnera ili neke osobe koja bi vam, makar i privremeno, zadovoljila neke emotivne pa i, zašto i to ne reći, seksualne potrebe. I, za divno čudo, imaćete mnogo više uspeha u tome nego što ste mogli i pretpostaviti. Dakle, u junu se dešava nešto , možda ne sudbinsko i veliko, ali za vas u ovom trenutku vašeg života svakako nešto vrlo značajno. Osetićete se željeno pa i moćno na neki način. Osetićete nalet strasti i požude i od vas ali i ka vama, što je vrlo značajan momenat. Ako odigrate na kartu strpljenja, moguć je i početak lepe veze u junu!
Posao
Držite se ustaljenih šablona u obavljanju svojih svakodnevnih poslovnih zadataka. I to je jako dobro, jer bilo koja promena, u bilo kom smislu, u junu bi mogla da dovede, u najblažem slučaju do dezorijentacije i zbunjenosti u poslu a može i da, u nekoj najgoroj varijanti, da bude i konkretni uzročnik vrlo osetnih materijalnih gubitaka. Stoga, ne pristajte, naravno ukoliko ste u prilici da birate, na bilo kakve ideje i predloge koji vode ka nekom radikalno drugačijem načinu poslovanja. Ipak, ukoliko ste prinuđeni da menjate način na koji funkcionišete, ukoliko jednostavno nemate izbora, potražite savete iskusnijih kolega i saradnika, ne budite sujetni i pokažite maksimalno strpljenje.
Zdravlje
Imuni sistem vam je u padu. Pojačajte unos vitamina i minerala. Obratite pažnju na sezonske i vitaminske salate koje su izvor zdravlja i melem za imuni sistem.

LAV
Ljubav
Javljaju vam se velike sumnje u sebe i svoje moći, pogotovo seksualne, u junu mesecu. To mora da uslovi i pojavu popriličnih strahova, koji su tako nekarakteristični za vas, dragi moji Lavovi, koji će vas sputavati u bilo kakvim željama, odlukama i namerama emotivne prirode. Ukoliko ste već u nekim ozbiljnijim emotivnim pričama, bićete vrlo ljubomorni i posesivni. Najgore od svega je upravo to što ćete za to imati i te kako povoda. Čini se da ćete veliki deo juna provesti u proveravanju partnera. Trebalo bi da sebe zauzdate, da se opustite malo i da gledate na jedan daleko vedriji način ispred sebe. Družite se bez nekih velikih očekivanja. Izlazite i nipošto se ne zatvarajte u sebe!
Posao
Bićete sredinom juna optuženi u poslovnom okruženju za nešto sa čim nemate ama baš nikakve veze. Naravno, radi se o zlonamerno plasiranim, lažnim optužbama. Iako će se odmah sve raščistiti, iako će se pokazati odmah prava istina, ipak će sve to ostaviti jako gorak ukus u vašim ustima. Do kraja meseca teško da ćete se u potpunosti psihički oporaviti od onoga što ćete doživeti. Nije to nikakva izdaja, to je delo ljubomornih ljudi kojima smetate vi i vaša blistava, ponosna i uspešna pojava. Gledajte da smanjite nivo stresa na najmanju moguću meru. Nemojte nikome davati toliku satisfakciju time što će se naslađivati vašim bolom koji morate po svaku cenu nastojati pokriti. Sve to shvatite kao još jedno iskuzstvo više i jednu jako veliku lekciju o ljudima u poslu.
Zdravlje
Gledajte da organizam ne izlažete prevelikim temperaturnim oscilacijama jer je u ju u mogućnost ozbiljnije prehlade jako velika.

DEVICA
Ljubav
Često kad se isplanira sve do detalja, kad praktično osetite da je sve rešeno i da je preostala samo tek puka formalnost, pogotovo na terenu emocija, se ispostavi da ste u ogromnoj zabludi i da skoro ništa nije ni nalik očekivanjima i vašim projekcijama. Nešto slično će se desiti upravo u junu a ostatak meseca ćete provesti pitajući se gde i kako ste pogrešili u proceni i, naravno, kriveći sebe za sve to što se desilo. Ipak, ne budite tako strogi ka sebi. Na jedan malo teži način ćete u junu naučiti koliko je zapravo nestabilan teren emocija i kako zapravo ne treba u ljubavi nikad i nikakve planove praviti.
Posao
Posao je vaša tradicionalno najjača kategorija u kojoj se snalazite baš kao riba u vodi. Sa poslovne strane i u junu mesecu blistate! Pohvale stižu sa svih strana ali i prilike za nove poslove i zaradu koja ni u junu neće u željenom obimu izostati. Sa lakoćom rešavate sve probleme, osećate se vrlo moćno čak, ali ne i oholo. Uvek ste tu spremni da podmetnete svoja leđa za bilo koga. Uvek ćete drage volje svakom izaći u susret pravim savetom ali i konkretnom podrškom u bilo kom poslovnom segmentu. Sjajno ste organizovani, sve svoje obaveze završavate na jedan vrlo lak i uspešan način.
Zdravlje
Pojačanu nervozu i napetost će regulisati promenom načina na koji mislite ali i regulisanjem fokusa vašeg intelektualnog interesovanja. Relaksirajte se češće uz neku dobru kjnigu.

VAGA
Ljubav
Opet se vraćate sebi i svojoj istinskoj, razuzdanoj pa i prilično emotivno-sebičnoj, prirodi u junu mesecu koji vam donosi brojne izlaske, avanture a mnogima od vas, drage moje Vage, i potopuno nove početke u ljubavi ali sa erotskom pozadinom. Dakle, ne ulazite u vezu u junu sa nekim zato što vam se sviđa njegov/njen karakter ili zato što vas privlači njegov/njen neodovljivi šarm. Jun je mesec neverovatnih seksualnih impulsa koje ćete osetiti u sebi i kojima ćete se apsolutno pokoriti i podrediti sve ostale aktivnosti i planove u svom životu. Jun jeste povoljan mesec za vas. Jun je period velikih dešavanja i u emotivnim relacijama. Ali, morate znate da one počinju od kreveta.
Posao
Svojim šarmom, koji bez ikakvih problema, i na vrlo uspešan način, stavljete u službu svojih interesa i u poslovnom segmentu života, ostvarujete sve što poželite i to sa čak vidljivim manjkom znanja i veština u odnosu na okolinu. Ipak, vi imate ono nešto drugo, vi ste sposobni da sebe i svoje umeće predstavite daleko većim nego što ono zaista jeste, vi ste rođeni marketinški ekspert. Vi se probijate tamo gde drugi mogu samo da maštaju da budu. Iako vas zbvog tih osobina mnogi preziru, ipak u junu će vam čak i najveći neprijatelji jednostavno morati pružiti ruku!
Zdravlje
Izbegavajte masnu i teško svarljivu hranu. U junu bi mogli patiti od problema sa probavom.

ŠKORPIJA
Ljubav
Nikako u junu mesecu ne ulazite olako, pogotovo u nezaštićene, seksualne relacije. Malo birajte, formirajte bar neke kriterijume. U junu imate nalet svakojakih ponuda i prilika kojima ćete u većini teško odoleti. Ali, ipak se potrudite bar neku selekciju da napravite. Vi imate te specifične, telesne, potrebe i očekivanja. Nije vas uopšte lako zadovoljiti. Ali, jun je poseban mesec za vas u kojem se dešavaju i mogućnosti a koje prate i sjajne realizacije u ljubavno-seksualnim relacijama koje će biti i intenzivnije i, samim tim, daleko više zadovoljavajuće nego inače što je slučaj.
Posao
Radite jako puno, želite da u junu ostvarite sve što želite i to činite na jedan brzoplet način. Srljate, trošite se previše, hoćete sve i odmah. Iako će željeni uspeh, naravno, izostati, iako nećete ni pola od onoga što zamišljate ostvariti, ipak ćete postići za sebe i svoju poslovnu perspektivu vrlo značajne rezultate kroz nova saznanja i informacije koje će vam i te kako koristiti u budućnosti.
Zdravlje
Osetljiva vam je u junu koža lica. Pokušajte da je ne izlažete direktnim sunčevim zracima. Koristite zaštitne kreme.

STRELAC
Ljubav
Izlasci, zabave, putovanja, druženja, zaljubljivanje, sve to će biti odlike juna meseca u kojem ćete biti opet oni stari, dragi moji Strelčevi. Opet ćete biti u centru pažnje suprotnog pola, tako spontani, srdačni, šarmantni i lepršavi. Vašom elokvencijom samo, a da ne govorimo i o mnogim drugim stvarima, ćete obarati s nogu. Vaša pristupačnost, koja je i inače naglašeni deo vaše prirode i karaktera, u junu dobija neverovatne razmere. Kod vas i sa vama baš sve može, sve je realno, moguće i izvodivo. Imate vremena za svakog, ima vas svuda a najmanje u svojoj kući u junu!
Posao
Imate jako veliki pad koncentracije u junu. Jednostavno, mnoge stvari vam odvlače pažnju od onih važnih poslovnih tema koje ste skloni da odlažete do u nedogled. Ipak, pogotovo od 15-og juna, više vam niko neće progledavati kroz prste i čak možete biti suočeni i sa jednom vrstom ultimatuma! Dobro razmislite šta vam je važnije, da li ono od čega živite- posao ili ono što vam služi za provod i zabavu. Krajnje je vreme da život i svoj posao počnete shvatati ozbiljno. Realno, za sve što vam se dešava sami ste odgovorni jer ste jednostavno skloni pravljenju jako loših izbora. U junu vam je krajnji rok za povraak mudrosti i drastičnu promenu životnog kursa!
Zdravlje
Ne preterujte sa alkoholom i opijatima bilo koje vrste u junu. To ne znači da ne treba da pijete, samo činite to na odgovorniji način ka sebi i svom organizmu.

JARAC
Ljubav
Prošlost se u junu, i to na jedan najneobičniji i najmanje očekivan način, opet aktivira. Ipak, veliko je pitanje da li i pod kojim uslovima bi možda trebalo uzeti u razmatranje mogućnost bilo kakvog povratka unazad. Dobro razmislite šta radite, ništa ne činite na prečac, svaka odluka koju donesete mora biti dobro promišljena i sagledana sa svih mogućih strana. Izvagajte dobro i tek nakon nekoliko dana provedenih u malo intenzivnijem druženju sa drugom stranom, donesite odluku koja mora najpre da zadovolji vaše potrebe i interese. Zauzeti Jarčevi su u junu uglavnom u jednoj fazi kolotečine koja im nekako i prija.
Posao
U junu konačno rešavate neke stvari koje su vas previše opterećivale u prošlosti, da regulišete. Osećaćete nalet neverovatno pozitivne inspiracije koju ćete maksimalno iskoristiti za proizvodnju ali i plasman novih ideja koje će naići na svesrdno odobravanje i prihvatanje okoline. Malo toga vam neće polaziti za rukom u poslu. Jedino se pripazite sukoba sa autoritetima, početkom i krajem meseca. Imate puno podršku okoline za svoje ideje, nemate neprijatelja u radnoj sredini što je jako važno, jer svi shvataju koliko im je zapravo u najboljem interesu da vas podrže. Moguće je i neko manje unapređenje ili osetniji bonus.
Zdravlje
Obratite pažnu na to kamko sedite i generalno na držanje tela u hodu a pogotovo ukoliko se bavite sportom. Mogućnost pojave bolova u kičmi.

VODOLIJA
Ljubav
Puno pričate a premalo radite, i u junu mesecu, bar što se tiče ljubavi. Puna su vam usta nekih priča a kad trebate pristupiti realizaciji istih, nema vas nigde?! Nedosledni ste, nedefinisani i maksimalno ste neodređeni i neodlučni, što i nije neka novost za vas i što vama, samim tim, uopšte ne smeta jer ste navikli na sebe ali nisu drugi! Dobro pazite šta radite jer svojim ponašanjem nekog, i te kako, vređate! Bolje se ugrizite za jezik nego da se toliko izlećete i govorite ono što ne mislite. To sve rečeno važi i za slobodne ali i zauzete Vodolije. Nije vama lako sa samima sobom. Neko čeličnih živaca vam je potreban da bi izdržao pored vas.
Posao
Iako će vam, pogotovo u prvoj dekadi meseca, stvari na poslu ići sa vidnim otežanjem, iako se u poslovnoj sredini nikako nećete dobro osećati, ipak trebate biti strpljiviji jer od druge dekade a pogotovo u zadnjih 10 dana juna, baš sve će vam polaziti za rukom. Bićete u centru pažnje, vaša genijalna priroda će doći u pravom smislu reči do izražaja. Rešavaćete sa lakoćom probleme ali i bicete u prilici da budete nagrađeni za svoj učinak. Imaćete, kao i obično, problem da uskladite svoje finansijske tokove. Jer, i u junu će vam rashodi, nažalost, biti veći i značajniji od prihoda koje ćete ostvarivati.
Zdravlje
U junu vam je pojačano osetljiv koštani sistem. Najpre ćete promene primetiti na noktima i zubima. Posetite zubara.

RIBE
Ljubav
Nastavljate i u junu sa praksom ljubomorisanja i emotivnih, pa i seksualnih, ispada. Vi kad se pogubite u ljubavi, kad vam neko nešto kaže, predloži ili ne daj Bože obeća, vi se toga uhvatite kao pijan plota. I tad se u vama javlja tvrdoglavost koja ide do te mere da nema te stvari na koju niste spremni ne bi li ostvarili svoj cilj! A, pravo je zapravo pitanje: šta je uopšte vaš cilj?! Da zavedete, osvojite ili sludite, tj bacite pod kolena, nekog?! Navaljujete bez smisla, cilja i svrhe, spopadate i pravite drugima neprijatne situacije u koje i sebe, samim tim, dovodite a da pri tom ni sami ne možete sebi objasniti zbog čega se tako ponašate?!
Posao
Ovo će biti jedan od zaista naujspešnijih meseci vezano za poslovnu stranu vaše ličnosti. Više nego ikada pre ćete se dogovarati, pregovaraćete, putovati zbog posla i stavljati potpis. Očekujte sjajne ponude i saradnju sa ljudima iz daljine, iz inostranstva. Očekujte pojačani priliv novca u vaš život. Stvari deluju u junu zaista ohrabrujuče, i to u najmanju ruku. Jedino što je malo negativnije, pogotovo ako ne radite za sebe, tj ako niste privatnik, je vaša izražena sklonost kašnjenju. Mogli bi i nekoliko puta u junu zakasniti na posao i zbog toga istrpeti neki vid sankcija.
Zdravlje
Generalno se osećate dobro sa izuzetkom povremenih psihičkih padova na koje ste već trebali navići.

Astrolog Darko Škalabrin