Šta horoskopskim znacima donosi prelazak Saturna iz Škorpije u Strelca?

Saturn se upravo sada sve do 23. decembra kreće poslednjim stepenima Škorpije. Ova planeta je u svim astrologijama, ma kako da ga nazivaju povezana sa malefičnim delovanjem, sudbinom, karmom. U zapadnoj astrologiji zovu ga "učitelj i mučitelj", a metafora "gospodar prstenova " mu savršeno odgovara, jer njegovi uticaji dolaze u godinama koje ljudski vek obeleže sazrevanjem i važnim životnim odlukama.

.

Kada on menja znak, a to je u proseku svake dve godine, dešavaju se olakšanja, ili naprotiv, određene prepreke, koje treba da nas ojačaju i nauče onome što do sada nismo savladali. Dakle, šta će prelazak Saturna iz Škorpije u Strelca doneti pripadnicima znakova horoskopa.

OVAN: Lakšu naplatu dugovanja, bolju finansijku situaciju partnera i njegove porodice, nasledstvo koje se nikako nije rešavalo, ali i odlaganje putovanja,naročito u inostanstvo, odugovlačenje sa studijama i manje društvenih okupljanja.

BIK: Bolju atmosferu u braku, venčanje koje ste odlagali, stalan posao, ili neki važan ugovor, poslovnog partnera. Mogući su i problemi oko vaših kredita, težu naplatu onoga što vam duguju i finansijske probleme na partnerovom poslu.

BLIZANCI: Bolje ćete funkcionisati na poslu, imaćete bolje zdravlje, bićete vedriji i optimističniji, ali vam dolaze problemi oko nerazumevanja u braku, ili usamljenost, ako niste u stalnoj vezi.

RAK: Zaljubićete se, a ako ste nešto stariji, bolje ćete se slagati sa decom. Imaćete više kreativne energije, ili ćete se više družiti. Moguće je strahovanje za radno mesto i neuobičajen strah od bolesti.

LAV: U kući ćete se sigurno bolje slagati, konačno ćete renovirati dom ili kupiti nekretninu. Sa roditeljima ćete više i kvalitetnije da se slažete. Bićete mnogo oprezniji u ljubavi i imaćete neke probleme sa decom, naročito ako su u pubertetu.

DEVICA: Više nećete razmišljati pesimistično i previše zabrinuto, Imaćete bolji odnos s bratom, ili sestrom i više ćete se kretati. Biće vam mnogo važni problemi oko podele dužnosti u kući, kao i uređenje doma.

VAGA: Konačno više novca, a pri tom manje rada i muke. Vaš sistem vrednosti je bitno promenjen, na bolje. Bićete vrlo zabrinuti nad širim čak i globalnim problemima. Odnos sa bratom ili sestrom, mogao bi biti problematičan.

ŠKORPIJA: Najzad slobodni! Ponovo ćete se osećati kao da je ogroman teret spao sa vas, ali u isto vreme dobijate i lekciju o pravilnom raspoređivanju onoga što imate i efikasnim načinima da ništa ne rasipate.

STRELAC: Ono što se dešavalo iza vaših leđa, kao i sva neprijateljstva, sada će biti mnogo prijatnija. Nećete se osećati kao da ste društveno neprihvaćeni.Zauzvrat učićete se samokontroli i savladavanju svojih iracionalnih poriva.

JARAC: Smete da želite i planirate do mile volje, neće biti toliko stvari da vam unište planove. A prijatelji koji su vam postali neprijatelji, sada mogu baš da utiču na vaš život i da vam smetaju, ako ničim, onda bar intrigama.

VODOLIJA: Neće vas više šef stalno držati na oku, a otac se vajkati kakvo je čudo vaspitao. Bićete u boljoj komunikaciji sa okolinom i porašće vam ugled. Pazite šta i kako želite i planirate, jer izvesno neće baš biti lako ostvariti svoje želje.

RIBE: Odložena putovanja u inostranstvo, najzad su moguća. Ako ste zapustili studije, sada možete nadoknaditi propušteno, ali radom naravno. Imaćete problem i nerazumevanje sa osobama koje su vam nadređene, ili roditeljima.

Horoskop uradila Tatjana Drobac (tel: 0906-202-070)Pišite astrologu na e-mail adresu: tatjanadrobac@hotmail.rs