Srećan vam 21. mart - početak astrološke godine

Zlatoruni ovan po kome je nazvan znak Ovna je prvi među jednakima i od vladavine ovog znaka počinje nova astrološka godina. Tačka prolećne ravnodnevnice, 21.mart, početak vladavine Ovna,u astrologiji Ekvinocijum, označava tačku početka buđenja novog ciklusa, prirode, poslova ljudi.

.

Ove 2014. godine, veći deo godine će obeležiti aspekti planeta u kardinalnim znacima,Ovnu, Raku, Vagi i Jarcu, a oni uvek najavljuju velike događaje kako u istoriji, tako i u životu svakog pojedinca. Ovaj tekst je doprinos boljem razumevanje energija planeta, njihovog uzajamnog delovanja i ličnog doprinosa boljem korišćenju snage kosmosa u svakom od nas.

OVAN

Kako se Uran nalazi u vašem znaku, a Mars testira strpljenje, mudrost i umerenost iz znaka Vage, od vas se traži da dobro razmislite o budućim vizijama i da sve ono što ne vidite u budućnosti, prekinete ovog proleća. Izbacite iz ormara svu garderobu koju već duže vreme ne nosite. Uredite kuću da iskoristite blagotvornost Jupitera u Raku, a to znači uređenje dečjih soba,dogradnja sprata, ili potkrovlja. Zasadite ruže, šipak, ili šljivu, kako bi pomirili energije Marsa u Vagi sa Uranom i budite puni vere u svoje sposobnosti.

BIK

Sačuvajte svoj brak i porodicu pomažući nekome ko je u većim problemima od vas, princip recipročnosti je na delu, jer vas iz znaka Škorpije posmatra Saturn, pa ono što nekom date,ubrzo će naći način da dođe do vas.Bavite se keramičkim radovima u svom domu, sredite kuhinju. Odbacite mnoštvo uspomena iz vašeg detinjstva i mladosti, sačuvajte samo one najsimboličnije, kako biste simbolično otvorili energiju novih događaja u svom životu. Zasadite začine kao što su bosiljak, nanu, majčinu dušicu, na terasu, ili u žardinjeru u dvorištu.

BLIZANCI

Vaš se vladar ove godine koleba i hoda napred-nazad, uglavnom se vraćajući u vazdušne znake-Vodoliju,Blizance i Vagu. Preispitajte se koliko se dobrih prilika propustili zbog svoje neodlučnosti, a kada budete u prilici da to popravite, ne oklevajte. Novi poslovi su sasvim izvesni ovog proleća i ne dozvolite ni sebi, ni drugima da vas ubede kako su nesigurni. Odbacite stare račune, gomilu beskorisnih papira za koje ne znate ni zašto ih čuvate. Kupite mini fontanicu,ili najmanji akvarijum da pokrenete vaše finansije i postanete štedljiviji.

RAK

Jupiter, Neptun i Saturn vas tako lepo duhovno štite, ali traže od vas veru, plemenito postupanje i odluke. Sve što radite mora dopirati iz dubine vašeg srca i vaše savesti. Idealno je zasnovati brak, proširiti porodicu i kupovati, uređivati, ili graditi dom. Posao koji bi imao vezu sa vašim nasleđem i vašom decom, bi takođe bio dobar izbor.Kupite komad srebrnog nakita, ili posuđe koje izgleda kao srebrno. Posadite povrće u svoju baštu, a cvet ljiljana,perunike, ili orhideje neka vam ulepša kuću, ili stan. Budite radosni i širite radost.

LAV

Vreme je za veliko spremanje tokom ovog proleća, da spremni sačekate dolazak Jupitera u vaš znak. Iznesite i poklonite sve one stvari, naročito skupe i luksuzne koje ste u trenutku kupili, a kasnije niste znali zašto ste ih kupili, jer vam se ne slažu sa stilom, godinama ili mestom u kome živite.Prestanite trošiti više nego što zarađujete, budite racionalni i ne plaćajte dobar marketing, nego stvarnu potrebu. Završite stare svađe pomirenjem, završite neki intelektualni posao i obrazovanje.Zasadite neku palmu,ili neku sličnu egzotičnu biljku u svom stanu.

DEVICA

Dok se drugi prepiru oko svih životnih pitanja, vi ćutite i radite. Ipak, vaše polje ljubavi i braka, govori o tome da treba da verujete u ljubav i ideale. Ne budite previše racionalni tamo gde treba biti emotivan i ne razbijajte čaroliju surovo realnim stavom.Posao koji ćete imati prilike da unapredite ili započnete ovog proleća, biće vam jako važan za dalju karijeru. Otvorite srce i uši, osluškujte, a oči ponekad zatvorite da bolje osetite i čujete. Poklonite stare knjige, uredite radni kutak i pišite, ako ste tome skloni. Lepu energiju će uneti cvet fikusa, ili filadendrona.

VAGA

Vreme odluka je tu, iako ste vi poznati po dugom vaganju svojih odluka. Sve što odlučite ove godine, a naročito ovog proleća, biće temelj vaše budućnosti. Iznenadiće vas dobre prilike za nove poslovne ugovore koji će iako ne izgledaju, biti dugoročni. Stara, ili nova ljubav,odluka je samo vaša i treba da je donesete bez uticaja prijatelja, porodice i svih oko vas. Imate već neko vreme osobu koja želi da bude sa vama, a ako je ne primećujete, to je vaša greška. Odbacite sve uspomene koje u vama bude neprijatna sećanja. Kupite bambus, ili drvo života i negujte ga.

ŠKORPIJA

Saturn je planeta karme, kako na istoku, tako i na zapadu. Zato se ovaj uticaj ublažava tradicionalno, humanitarnim akcijama i davanjem siromašnima. Morate se pomiriti sa greškama roditelja i predaka koje su vas povredile. Budite mudri i svaku odluku dobro odmerite kako ne biste ponovo bili u prilici da ispravljate greške. Posao koji radite, zahteva krupne promene na realnim temeljima. Unesite u kuću neki stari predmet iz ranijih generacija vaše porodice i sredite ga.Zasadite starinsko cveće, petunije, dan i noć, ili poljsko cveće, radi pozitivne energije u vašem životu.

STRELAC

U kući i porodici stvari već duže vreme nisu onakve kakve biste želeli da budu. Koliko ste vi bili udaljeni i nedostupni u svemu tome, sada ćete jasno uvideti. Vaša životna filozofija traži promenu, a Mars i promenu mentalnog stava. Od vas se traži zrelost i odgovornost, štednja i davanje pažnje, pre nego što je primite. Može vam se pojačati kosmopolitski stav, pa knjige koje sada smatrate zastarelima, poklonite onima koji ih više cene, a vi kupite neki predmet koji donosi kulturu dalekih zemalja u vaš život. Zasadite neko zimzeleno drvce, ili bonsai i budite uvek sveži i puni života.

JARAC

Pluton vas regeneriše i onda kada svi u kući imaju zavidnu količinu buntovnog stava prema vama. Vi ste stena, Saturn, temelj, onaj tip na kome počiva istorija generacija. Budite pravedni i strogi, ne menjajte stavove na kojima ceo vaš život počiva. Istovremeno, unesite simbolično pomirenje između generacija, u svoj dom, pa ukombinujte ultramoderne tehničke uređaje dobro usklađene sa klasičnim nameštajem. Obavezno izbacite svaki oštećen predmet, ma kolika da je sitnica i ne čuvajte odeću od pre dvadeset godina. Kaktusi i aloja je dobar izbor cveća za ovo proleće.

VODOLIJA

Vladar vašeg znaka, Uran je skladnim aspektima sa Marsom i Merkurom u većem delu godine, to znači da je vreme traženja posla koji ispunjava vaša očekivanja, odlaska u inostranstvo i poslovanje sa inostranim firmama, ovog proleća aktuelno i jako važno. U ljubavi se od vas traži prekid lutanja i traženja površnih veza, a razvoj dubokih odnosa za koje intuitivno osećate da su jedini pravi. Sva irealna očekivanja će se raspršiti pod uticajem realnih prilika koje dolaze krajem proleća. Kupite sibirsku aroniju i zasadite je u bašti, ona vam može biti lek i za dušu i za telo.

RIBE

Rasplinuta energija Neptuna, dobija konačan oblik ove godine. Propuštene prilike će biti nenadoknadive, a vi morate jasno i glasno reći šta želite od svog posla, ljubavi, finansija  želite i stati iza svojih stavova, ne ustuknuti pred prvom preprekom. Vaša vera u ljude je sada duboka ali ne idealizovana, a srce vam je otvoreno za prave događaje. Upoznaćete osobe koje će vam promeniti život nabolje. Izbacite svoja započeta, a ne završena dela i kupite nov pribor za svoj posao, čekajući novu energiju da vas pokrene. Predmet simbolike mora, limun, kivi, uneće divnu energiju u vaš život.

Horoskop uradila Tatjana Drobac (tel: 062 858 83 31). Pišite astrologu na e-mail adresu: tatjanadrobac@hotmail.rs