Astro

MESEČNI HOROSKOP DO TANČINA: Decembar Rakovima donosi ozbiljne prekretnice u vezi, Jarčevima se smeše “ljubavni izleti”…

Još samo malo i sviramo – kraj! Kraj 2019. godine – nekome je bila nikad lepša, nekome nikad teža, ali u jednom se moramo složiti – zahtevna je bila i jogunasta i nepredvidiva i prevrtljiva i puna iznenađenja. A sada smo u njenom poslednjem mesecu – mesecu krajeva i radovanja, mesecu nadanja za ono što dolazi!

30.11.2019. - 18:00h
Srećno
Srećnofoto: Depostiphotos/g_studio

A na početku decembra Sunce i Jupiter su u znaku Strelca, u Jarcu je društvance koje sačinjavaju Venera, Saturn i Pluton (da, da – mogla je da nađe i bolje društvo, slažem se), Mesec je u Vodoliji u fazi rasta a u Ribama Neptun. Retrogradni Uran se nalazi u znaku Bika, a Mars i Merkur su u Škorpiji.

Već 2. decembra Jupiter se seli u znak Jarca u kojem će boraviti više od godinu dana. Jupiter će u ovom znaku da nam se stisne ko petoparac – ovaj planetarni naduvenko moraće da prihvati Saturnove i Jarčevske uslove – u prevodu, biće onaj fazon – Nemoj tu da nam se talasaš i širiš, ima da igraš po našim pravilima – bolje na malo, pa sigurno nego na veliko i nikad! Smanji taj svoj nerealni optimizam i prihvati situaciju onakva kakva jeste. Jer, rad red i disciplina, Jupitere brate! Samo to daje pravo ostvarenje a ne tamo neka obećanja, ludom radovanja!

9. decembra Merkur prelazi u znak Strelca. Puno ćemo da pričamo, naširoko i nadugačko. Imaćemo sto i jednu šemu u glavi, puni vere i optimizma da smo ovog puta uboli bingo. No, dispozitor Merkura je Jupiter – onaj isti u Jarcu – pa bi ovde bila simbolika – samo ono što može potrajati u vremenu imaće prođu. Ostalo će biti samo pusta naklapanja. Al, ako ništa drugo – baš ćemo biti fino raspoloženi.

12. decembra imamo pun Mesec u Blizancima. Halabuka na sve strane, juri, žuri, trči, pričaj – to prednovogodišnje raspoloženje će se u potpunosti razulariti. Svakakve će informacije izaći na videlo – i one koje su nam potrebne i one sa kojima ne znamo šta ćemo. A u saobraćaju tih dana – ma milina. Kreni u pet, stigni u dvanaest – provedi pola dana u veselom autobuskom društvancetu – bolje upoznaj ljude koji su ti sugrađani, da se lepo ispričate dok čekate da izađete iz saobraćajnog kolapsa.

20. decembra Venera prelazi u Vodoliju. U Jarcu nam je bila fina, učtiva, tražila je ljubavnu stabilnost i lepo se družila sa svojim Marsom u Škorpiji. Malo je gledala u prošlost, malo uzdisala za starim dobrim vremenima – sve u svemu – nije joj bilo loše, ni malo. Prelaskom u Vodoliju, ova Venera bi da se druži, da širi krug prijatelja, sprema se sve u šesnaest za novogodišnju žurku, flertuje malo ili mnogo više a usput spasava i ugrožene biljne i životinjske vrste i bori se za mir u svetu.

22. eto Sunca u znaku Jarca – eto vladavine ovog znaka i zvaničnog početka zime! Dragi Jarčevi – srećni vam rođendani! Gde je Sunce, tu je i pomračenje. I baš to pomračenje čeka nas 26-og decembra. Sunce će malkicko da nam se pomrači, a mlad Mesec u Jarcu će da se rodi. I šta nam ovo pomračenje najavljuje? Pa naravno – najavljuje dešavanja u narednoj, 2020-og godini koja će biti u potpunosti pod Jarčevskom i Saturnovskom simbolikom. Blago nama, blago nama....

29. decembra i Merkur prelazi u znak Jarca. Vreme je da ozbiljno završimo ovu godinu, radno. Da napravimo dobre planove i dobre dogovore za sledeću – one koji će trajati. Jer naredna godina će nas baš to učiti – samo ono što je trajno, to je i vredno – sve ostalo otpada!Budite vi meni dobro, lepo i lako prođite kroz decembar i spremajte se za veselje! A o sledećoj godini, pričamo uskoro....Srećno vam bilo!

OVAN

Ljubav

Veze koje su suštinski stabilne, kroz decembar mesec će proći maltene bez ikakvih distrakcija, trzavica ili problema. Šta više – postoji velika mogućnost da se ljubavne vatre ponovo žestoko razgore i strasti obnove. Oni odnosi koji već neko vreme klackaju - od ulaska Jupitera u znak Jarca, potom punog Meseca u polju komunikacije i na kraju – pomračenja Sunca u znaku Jarca – i zvanično ulaze u fazu u kojoj je moguće razdvajanje. Naime, znak Jarca predstavlja vaše polje statusa, ne samo onog poslovnog već i emotivnog, bračnog, porodičnog. U prevodu, počevši od ovog decembra i kroz narednu, 2020-u godinu – odrediće se koji odnosi će opstati, a koji su se približili svom kraju. Početak kraja kod nekih može doneti i mogućnost vrlo jakog, tajnog odnosa sa osobom koju upoznajete preko poslovnog segmenta. Slobodni Ovnovi – decembar je vaš mesec strasti, ali i mesec u kojem se možete jako zaljubiti u osobu pored koje ćete poželeti da se smirite i trajete.

Posao

Saturn, Pluton I Jupiter zauzeće busiju u vašem polju karijere I hteli, ne hteli – posao, pozicija I status će doći u prvi plan kod vas. Neko će želeti da promeni posao, neko će to morati da uradi, nekome će se iako ne traži odjednom otvoriti mnogo bolje plaćeno radno mesto, neko će se suočiti sa početnim problemima a kasnijim razrešenjima, a neko će imati promenljive I nestabilne odnose sa šefovima. Finansije će se ili poboljšati ili ćete vi naučiti kako da bolje baratate novcem I rasporedite ga kako treba.

Zdravlje

Obratite pažnju u saobraćaju a moguće su I povrede. Stariji Ovnovi bi mogli imati probleme sa pritiskom i reumatske tegobe.

BIK

Ljubav

Mars je u vašem polju partnerstava tokom celog decembra, ali “svoj na svome” I u povoljnim aspektima sa Saturnom što će onima u emotivnim I bračnim vezama pogodovati. I vaša vladarka se nalazi u stabilnom znaku Jarca, pa će trajanje, posvećenost, poštovanje, bliskost biti osnovne karakteristike vašeg odnosa tokom ovog perioda. Ukoliko povremeno I dođe do nekih, kratkotrajnih “iskakanja iz koloseka” I trzavica – to će biti lako rešivo. Veze koje imaju duži staž mogu krenuti I ka nekim ozbiljnijim potezima I planovima. Slobodni Bikovi – boravak vaše vladarke u znaku Jarca I njen kontakt sa Saturnom kod pojedinih može doneti veći ili manji dašak prošlosti. Ukoliko vam se baš tokom decembra prošlost vrati, postoje ozbiljne šanse da se I zadrži u vašem životu. No, ovo nije samo period za prošlost, već I za nova ljubavna dešavanja, pa će se mnogi od vas zaljubiti I ući u vrlo stabilne I trajne ljubavne priče. Za mnoge od vas će čekanje na ljubav tokom ovog perioda biti istinski završeno….

Posao

Period je dobar za nove planove I realizaciju već postojećih, započetih. Stelijum planeta u znaku Jarca usmerava vas na obrazovanje, na inostranstvo, na duža poslovna putovanja ili pokretanje ili jačanje saradnje sa strancima. Vi ste od ulaska Urana u vaš znak započeli sa velikim procesom promena u svim životnim segmentima, a od početka decembra sve će se to dodatno ubrzati. Pred vama je dobar poslovni mesec I stabilnost na finansijskom planu.

Zdravlje

Povremeni problemi sa cirkulacijom I krvnim pritiskom, naročito od drugog dela decembra. Stariji Bikovi mogu imati problem sa zglobovima, naročito sa kolenima.

BLIZANCI

Ljubav

Pun Mesec u vašem znaku početkom druge dekade, kao I izlazak Jupitera iz polja partnerstava doneće u vašim emotivnim I bračnim relacijama različite situacije. Kod onih parova koji već duže vreme ne uspevaju da pronađu zajednički jezik ovo bi moglo da označi početak kraja, mada se taj “konkretni” kraj može dogoditi I ne sada, već tokom januara I februara naredne godine. No, naravno – oni parovi koji su u prethodnom periodu rešili nesuglasice koje su imali I posvetili se jedno drugom I očuvanju svog odnosa, sada će dobiti dodatni podstrek – pronalazićete više vremena za zajedničke aktivnosti, uživati u trenucima opuštenosti I u praznicima, više se razumeti I više voleti. Slobodni Blizanci – ukoliko do sada niste pronašli dovoljno zanimljivu osobu koja bi mogla privući vašu pažnju, budite uvereni da će je decembar doneti! Još kad Venera pređe u znak Vodolije početkom treće dekade meseca – čeka vas jedan lep period sa mnogo provoda, izlazaka, društvenih dešavanja I naravno – ljubavi.

Posao

Decembar je za vas prilično obećavajuć I po pitanju posla, ali I po pitanjima finansija. Uspećete da privučete pažnju saradnika I da ih zainteresujete za svoje planove, ideje, predloge. U ovom se mesecu mogu oformiti I neki zanimljivi dogovori I novi poslovno saradnički odnosi. Imaćete I dosta sreće jer ćete nekako uspevati da prepoznate baš ono što je najstabilnije, najtrajnije I najviše finansijski isplativo. Iako ćete se tokom decembra dosta umoriti, čini mi se da ćete biti vrlo zadovoljni postignutim rezultatima.

Zdravlje

Zdravstveni segment je stabilniji nego u prethodnom mesecu. Ipak, još uvek postoji podložnost virusima i bakterijskim infekcijama.

RAK

Ljubav

U vašem polju partnerstava I braka već neko vreme borave Saturn I Pluton, a tokom decembra će im se pridružiti I Venera, Jupiter, Sunce pa Merkur. Na sve ovo, u zadnjim danima 2019. godine imamo I pomračenje Sunca I mlad Mesec u ovom polju. U prevodu – kod Rakova dolazi do jako velikih promena na emotivnom planu. Postojeće veze I brakovi će biti na jednoj velikoj raskrsnici. Mnogi odnosi se spremaju da zakorače u neuporedivo ozbiljniju fazu od dosadašnje. No, da uprostimo – u partnerstvima će tokom decembra uglavnom vladati mir, harmonija I pozitivan pogled na dešavanja sa partnerom. Slobodni Rakovi – vi već neko vreme imate razlog da očekujete pozitivna dešavanja u svom ljubavnom životu. Možda su u početnoj fazi stvari išle sporo I uz mnogo prepreka, ali sada već dolazimo do ozbiljnih dešavanja. Pred vama su izuzetno jake šanse da uđete u stabilnu, trajnu I vrednu ljubavnu priču. Period do kraja druge dekade meseca pokreće dešavanja sa postojećom simpatijom ili donosi nove. One prave.

Posao

I za posao je ovo jedan prosperitetan period. Mnogi Rakovi će doživeti velike promene – neke su jedva čekane, neke neočekivane I za njih niste pripremljeni, ali suština je ista – one su izuzetno povoljne po vas I doneće vam dobra dešavanja, trajnost I finansijsku stabilnost. Tokom ovog meseca stoje vam nove poslovne saradnje, novi dogovori, novi ugovori I partnerstva. Čak I ako početni momenat bude obojen stresom I nesigurnošću – nemojte odustati. Pred vama su neka velika poslovna ostvarenja.

Zdravlje

Povišena nervoza I nivo stresa tokom druge dekade meseca. Ostatak decembra je prilično povoljan u zdravstvenom segmentu.