Sport

Povodom 60 godina saradnje Srbije i Kraljevine Maroka organizuje se Nedelja marokanske domaće radinosti u Beogradu

Ambasada Kraljevine Maroka i NJ.E. Ambasador Maroka u Srbiji Mohammed Amine Belhaj u petak 15.septembra 2017. godine obeležavaju 60 godina dobre saradnje Srbije sa Kraljevinom Maroko.
11.09.2017. - 14:10h
Pozivnica
Pozivnica

Ovim povodom Kraljevina Maroko je organizovala sledeći program:

U petak 15 septembra 2017 u 11:30 na Kalemegdanu - Velika promenada pre stepeništa

Otvaranje „Nedelja marokanske domaće radinosti u Beogradu“.

Cilj ovog događaja je promocija Maroka kroz raznolikosti i bogatstva ručnih radova i zanatlija Maroka iz svih oblasti ove prelepe zemlje. Manisfestacija je organizovana uz pomoć diplomatskog predstavništva Maroka i Skupštine grada Beograda u želji da se prikaže autentični marokanski ručni radovi iz svih regija ove zemlje i saradnja Maroka i Srbije koja traje 60 godina.

„Nedelja marokanske domaće radinosti u Beogradu" se održava na površini od 400-600m2, gde će izlagati umetnici iz različitih regija Maroka i svako se predstavita kroz svoja umeća i specijalnosti.
Za dobru atmosferu pobrinuće se trupa Gnaoua koji će izvoditi tradicionalnu marokansku muziku.

Do sada su se slične manifestacije održavale u Vršavi 2009 godine, Zagrebu 2013, Ukrajni 2013, Kataru 2013, Sofiji 2014. Srbija se ove godine upisuje na listu.

„Nedelja marokanske domaće radinosti u Beogradu", će dočarati Maroko i sve ono što ta kraljevina pruža i gaji kao tradiciju.

Istog dana u večernjim časovima 19h u Skupštini grada biće upriličen koktel i modna revija modne kreatorke Salme Debbagh.

Dizajnerka iz Maroka rodom je iz grada Feza. Inspirisna je viskom modom i tradicionalnim različitostima ovoga grada.
Salma je uspela da svoju strast iz detinjstva, Craftanu (tradicionalna marokanska odeća) prestavi kao visoku modu .

Do sada je bila učesnik velikog broja međunarodnih događaja na kojima je predstavila realnu sliku marokanske kulture. Uvek je okružena tradicionalnim umetnicima i kombinuje njihov talenat i uspeh, sa ciljem što boljeg prezentovanja Craftanu. Smatra da bez njih Craftan ne bi bio na tom mestu u svetskoj modi.
Sa modernom vizijom koju ima prezentuje marokanski Craftan na međunarodnoj modnoj sceni, a u petak će i naš grad imati tu čast.

Ovom događaju prisustvovaće mnoge zvanice iz diplomatskog kvora ali i javnog sveta Beograda.